BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu’ndan ’ama’lı itiraf

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "İnsanlar istikrarın devam etmesini ama bir yenilik olmasını istiyor. 10 Ağustos’ta hak edeni Çan...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "İnsanlar istikrarın devam etmesini ama bir yenilik olmasını istiyor. 10 Ağustos’ta hak edeni Çankaya’ya gönderecektir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı için “Ekmek için Ekmeleddin” sloganıyla seçim kampanyasını sürdüren Ekmeleddin İhsanoğlu, Kocaeli programına Gebze’den başladı. Gebze Kent Meydanı’nda bulunan Gebze Kültür Merkezi’nde Gebze Bölgesi kanaat önderleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Kocaeli CHP ve MHP siyasetinin önde gelenleri eşlik etti. İhsanoğlu’nun kısaca öz geçmişi okundu. İhsanoğlu tamamen dolu olan salonda kürsüye alkışlar arasında çıktı. Salona girerken bir vatandaş "‘yeter artık’ dedi" diyerek sözlerine başlayan İhsanoğlu, ‘evet yeter artık’ dedi. İhsanoğlu, “Aziz kardeşlerim Kocaeli İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesidir. Gebze’nin de ayrı bir yeri vardır. Rant aşkından dolayı çarpık şehirleşme oldu, her yer taş yığını haline geldi, yeşil kayboldu. Bu çarpık anlayıştan dolayı rant yaratma politikalarından dolayı Gebze ve Kocaeli bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldı” diye konuştu. "Ülkemiz bu günlerde korkular yaşıyor, dışarıda itibar kaybediyor" diyen İhsanoğlu, "Türkiye’nin bir fırsatı var, bunu değerlendirirse bu korkulardan kurtulacaktır” dedi.

"İNSANLAR İSTİKRAR İSTİYOR AMA..."
"Türkiye’nin bir ve beraber halini koruması lazım" diyen İhsanoğlu, şöyle konuştu:
“Fetihten bu yana 700 sene beraber yaşadık. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı durmalıyız. Bu yüzden bu seçimler çok önemlidir. Bu iş iki köklü parti olan MHP ve CHP’nin anlaşmasıyla başlamıştır. Aslında bu anlaşma tabandan, vatan sathından başlayan bir anlaşma olmuştur. Ben çalışmalara başladıktan sonra bir ve beraberliği gördüm. İnsanlar istikrarın devam etmesini ama bir yenilik olmasını istiyor. 10 Ağustos’ta hak edeni Çankaya’ya gönderecektir.”
"Düne kadar 9 parti olan bu anlaşmaya bugün yarın 10. parti eklenecek" diyen İhsanoğlu, "Gezdiğimiz her yerde AKP’li yurttaşlarımız ’biz Cumhurbaşkanlığına sorun çözen sorun yaratmayan birini istiyoruz’ diyorlar. 76 milyondan ayrım yapmayan bir Cumhurbaşkanı isteniyor. İnsanlarımız çok büyük siyasi tecrübeye sahip, bu kararı doğru verecekler" şeklinde konuştu.

ATATÜRK’TEN ÖRNEK VERDİ
"70’li yıllarda çok büyük acılar yaşadık, çok fazla kan kaybettik" diyen İhsanoğlu, şöyle devam etti:
"Bu bir takım insanların gizli emelleri içindi. Türkiye bir daha o günleri görmek istemiyor. Toplum sıkıntı içerisindeyken etrafımızı saran sorunlar bizim açımızdan çok tehlikelidir. Bu yüzden Ortadoğu’da doğru politika yapılmalıdır. Bizim en büyük söylemimiz Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh söylemidir."
Bu seçimlerin tarihi bir seçim olduğunu belirten İhsanoğlu, "Üç aday arasında seçim yapacaksınız. Bu kriter nasıl olmalıdır. Türkiye Çankaya’da kriz yaşamak istemiyor. Türkiye Çankaya’da tepesi atacak, sigortayı attıracak birisini değil, sigorta olacak birisini istiyor" diye konuştu.

"BU ÜLKENİN EVLADIYIM"
Hiçbir partinin mensubu olmadığını dile getiren İhsanoğlu, "Ben Türk vatandaşıyım. Bu ülkenin evladıyım. Ama her şeyden önce demokratım. Türkiye’de demokrasi olmazsa hiçbir şey olmaz. Demokrasiyi korumamız milli birliği kurmamız lazım. 10 Ağustos’un amacı, problem çözen birinin seçilmesi lazım. ’Bu adam siyasetten anlamaz’ diyorlar. Ben bal gibi de anlarım da mesele Cumhurbaşkanının siyaset üstü olması lazım. Taraf tutmaması lazım. Çünkü onun tarafı içeceği antta yazıyor. Anayasa’da yazıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğün temsilcisidir. Türkiye seçimini 10 Ağustos’ta çok rahat biçimde yapacaktır. AKP’li kardeşlerimizden de bize oy verecek çok insan var" ifadelerini kullandı.
"Başbakan, 2015’e kadar iktidarda" diyen İhsanoğlu, "Orada çalışmalarına devam etsin. Cumhurbaşkanı olursa iş yapamaz. Yol, köprü yapamaz, Cumhurbaşkanı yol gösterir. Biz bu yola sevgi ekmek için çıktık. Türkiye ekmeğini büyütmek istiyor, hukukun üstünlüğünü istiyor, adalet istiyor. Türkiye’de adalete olan güven sarsılmıştır. Adalet mülkün temelidir. Bu temel sarsıldığı zaman o devlet çöker" şeklinde konuştu.
(İHA)