BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu Somali ziyaretini tamamladı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Somali ziyaretini tamamlayarak Cidde'ye döndü.

Abone ol

İhsanoğlu, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Millet Meclisi Başkanı Muhammed Şeyh Osman Cevari ve Başbakan Abdi Farih ile temaslarda bulundu.

İhsanoğlu, Somali ziyaretinde İİT'nin katkılarıyla kurulmuş bir okulu da ziyaret etti. Şiir ve şarkılarla karşılanan İhsanoğlu, bir süre okuldaki öğrenciler ile sohbet etti. İhsanoğlu, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmasının en önemli yolunun her yaşta eğitime katılmaktan geçtiğini söyledi.

Öte yandan, kuraklık ve açlık sebebiyle göç etmek zorunda kalan Somalililerin kaldığı kampları da ziyaret eden İhsanoğlu, kamplarda imkanlar açısından gelinen noktanın sevindirici olduğunu ancak kampta kalanların sayısı azalmadıkça Somali'de krizin bitmiş kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İİT üyesi 6 ülkenin büyükelçileriyle görüşerek yapılan yardımlar için teşekkür eden İhsanoğlu, Somali'de büyükelçilik açan Türkiye'nin, Mogadişu'nun imarına yönelik çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Genel Sekreter İhsanoğlu ve beraberindeki heyet Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği'ni ziyaret ettikten sonra Somali'den ayrıldı ve Cidde'ye döndü.