BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu, DP lideriyle görüştü

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. <br/>Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti.
Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından İhsanoğlu ve Uysal basın mensuplara açıklamada bulundu. İhsanoğlu, “Türkiye’de siyasi tarihin iki kurucusu CHP ile Demokrat Parti’nin ziyaretleri arka arkaya gelmesi ve bu iki partinin büyük uzlaşmayı desteklemesi Türkiye’nin geleceği için umut verici, ferahlatıcı, huzur yaratan, siyasi uzlaşmanın büyük ifadesidir. Demokrat Parti Genel Başkanla yaptığımız görüşme için kendilerine daha önce ilan ettikleri siyasi büyük destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Demokrat Parti maalesef mecliste temsil edemiyor. Demokrat Parti bütün milletimizin vicdanında var olan güçlü bir varlıktır. Yarın da bu siyasi tablo yeniden oluşurken eminim ki Demokrat Parti siyasi hayata çok güçlü bir şekilde devam edecektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Celal Bayar köşkünün, isterse İhsanoğlu’na tahsis edilebileceğini söyleyen DP Genel Başkanı Uysal, şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket Partisinin çatı adayı teklifi ile beraber önemli bir inisiyatifi aldığı bu süreçte Demokrat Parti olarak değerli Cumhurbaşkanımızın çizdiği geçmişini de hatırlatarak anlamına ve bize yüklediği misyona, kurucu ruhunun bize devrettiği değerleri yarınları taşımak adına açık yüreklilikle tavrımızı o günde koyduk. Bugün gelinen nokta itibariyle Türkiye’yi tekrar merkez değerlerde bu cumhuriyetin geçmişten bugüne taşıdığı ve tarihi yürüyüşü içerisinde bugünlere kadar taşıdığı demokrasi, hukuk temelinde yeniden o geniş ortak paydayı oluşturabilmek adına fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda bu nitelikleri şansında temsil eden Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, demokrasinin kemale erme noktasında, Türkiye’de vicdanların karatılmaya çalışıldığı noktada bununda önemli bir süreç olacağını inanıyoruz. Atatürk Bulvarı üzerinde Celal Bayar köşkümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımız isterlerse orayı da kendilerinin kullanımına tahsis edebiliriz.”

BAŞBAKANIN ZİYARET ETMEMESİ
Bir basın mensubunu “Sayın Başbakan’ın böylesi köklü bir partiyi ziyaret etmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Uysal, şöyle cevap verdi:
“Kendi tercihleri olmakla beraber net tavrımız dolayısıyla bizleri zayıf halka olarak değerlendirdiler. Öte tarafında Cumhurbaşkanımız da, Demokrat Parti’nin geçmişini ifade etti. Siyasetin tabiatı vardır.”
Öte yandan Uysal’ın, Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na hitap ederken ‘Cumhurbaşkanım’ ifadelerini kullanması dikkati çekti.
“57 ülkenin başındaydınız. Oluk gibi Müslüman kanı akıyor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz ?” sorusu üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Benim görev sürem 9 seneydi. Şimdi gördüğümüz manzara bu ateşin her tarafı sarmakta olduğunu bir ortam da dinin politika da kullanılması, din adına şiddet yapılması aşırılık İslamiyet Cenabı Allah Peygamber Efendimizi alemlere rahmet olarak göndermiş. İslamiyet adına çıkan aşırı terörist örgütler bunlar İslam’a rahmet değil lanet gibi takdim ediyorlar. Bu lanet bunları bulacaktır. Bunlar İslamiyet’in temel prensiplerini katleden, Müslümanları katleden, karanlık emeller için İslamiyet’i kullanan ve biz bunların karşısında 9 sene olduk. Ben bunu uzun uzun anlattım. O bakımdan bizim bu gün yapacağımız husus bu ateşi söndürmek için ateşin üzerine su serpmemiz lazım. Bu ateşten uzak durmamız lazım. Kampanyamızda bu meseleleri uzun uzadıya anlatacağız.”
(İHA)