BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 370 bin TL değerinde kokai...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 370 bin TL değerinde kokain maddesi ele geçirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından yapılan risk analizi çalışmalarında yurtdışından gelen bir yolcu takibe alındı. Abu Dhabi’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelecek olan yolcu, İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen yolcu Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından takibe alındı. Sao Paulo / Brezilya’dan aktarmalı gelen, 2 adet valizi bulunan ve Portekiz vatandaşı olan yolcunun uyuşturucu madde taşıyabileceğinden şüphelenilmesi üzerine; yolcuya ait 2 adet valiz önce Narkotik Dedektör Köpekleri ile kontrol edildi” denildi.

BOBİNLERE SARILI ŞEKİLDE 27 PAKETTE 3 BİN 40 GRAM KOKAİN TESPİT EDİLDİ
İlk kontrolde dedektör köpeklerin uyuşturucu tepkisi vermesi üzerine yolcunun valizlerinin Gümrük Muhafaza personeli tarafından takibe alındığının bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yolcu, gelen yolcu salonu (Gümrüklü Salon) içerisinde ‘Gümrüğe tabi eşyam yok’ anlamına gelen Yeşil Hattı, geçtikten sonra Türkiye’ye giriş yapmak üzere iken çıkış kapısında durdurularak beraberindeki valizler X-ray cihazına sevk edildi. Ekiplerce X-Ray taramasında farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine, şahsa ait iki adet valiz açıldı ve içinde 27 adet misina bobini tespit edildi. Bobinlerinin üzerindeki misina iplerinin açılarak yapılan incelemede, poşetler içerisinde bobinlere sarılı şekilde gizlenmiş 27 pakette toplam daralı ağırlığı 3 bin 40 gram olduğu tespit edilen uyuşturucu maddelerden Kokain olduğu düşünülen madde tespit edilerek el konuldu. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılığın diğer faillerinin yakalanmasını teminen şahısla birlikte kalacağa otele giderek uyuşturucuları teslim edeceği kişi ile irtibata geçilmesi beklenildi. Beklenilen şahıs otele gelmesiyle yakalandı ve ardından Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine getirildi. Şahıslar, haklarında hazırlanan tahkikat dosyası ile birlikte mevcutlu olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslar tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne teslim edildi.”
Açıklamada ayrıca, “Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada her türlü kaçakçılıkla mücadelenin ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir şekilde sürdürüldüğü ve vatandaşlarımızın da rastladıkları kaçakçılık olaylarını ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattını kullanarak bildirimde bulunabilecekleri belirtildi” denildi.
(İHA)