BIST 10.405
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.403,63
HABER /  DÜNYA

İhracat Şampiyonları” ödüllerini Başbakan’dan aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İhracat Şampiyonları” ödül töreni İstanbul’da düzenlendi. Törende ödülleri Başbakan Erdoğan verdi.<br/>TİM...

Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İhracat Şampiyonları” ödül töreni İstanbul’da düzenlendi. Törende ödülleri Başbakan Erdoğan verdi.
TİM 20. Olağan Genel Kurulu, Şişli’deki bir otelde gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda davetli katıldı.
Genel Kurulda 2012 yılı performans sıralamasında ilk 10’da yer alan ihracatçı firmalar ile 26 farklı sektörde en çok ihracat yapan 3’er firmaya ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi.
En fazla ihracat yapan ilk 10 ili değerlendiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mayıs ayında en fazla ihracat artışını yüzde 15 ile Denizli ve Gaziantep’in yaptığı ifade ederken, Hatay’ın ihracatının yüzde 13, Adana’nın yüzde 12, İzmir’in yüzde 11, Bursa’nın yüzde 9, İstanbul’un yüzde 7, Kocaeli’nin yüzde 6 arttığını söyledi. Büyükekşi, Ankara’nın ihracatının Mayıs ayında yüzde 4, Manisa’nın ise yüzde 5 azaldığını belirtti.
Mayıs ayında en fazla ihracatı, aylık bazda yüzde 0,2 gerilemeye rağmen Almanya’ya gerçekleştirdiğimizi açıklayan TİM Başkanı Büyükekşi, ikinci Irak’a ihracatımızın yüzde 14,9, üçüncü İngiltere’ye yüzde 0,3, dördüncü Rusya’ya yüzde 0,6, beşinci İtalya’ya ise yüzde 11,4 arttığını söyledi.
Törende daha sonra “ihracat ödüllerini” hak kazanan ve aralarında Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahsum Altunkaya, Kadooğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kadooğlu ve Sami Konukoğlu’nun da bulunduğu işadamlarına ödülleri verildi.
(İHA)