BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,88
ALTIN 2.424,11
HABER /  DÜNYA

Oktay Vural: Bu tablonun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin, “Bu tablonun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. <br/>Gaziantep’...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin, “Bu tablonun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
Gaziantep’te Balıklı Parkı’nda halkla bir araya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Taksim Meydanında bulunan Gezi Parkındaki olaylara değindi. Olaylar hakkında iktidara yüklenen Vural, “Türkiye şunun hesabını yapmalıdır. Türkiye eğer Suriye ile ilgili çatışmanın tarafı haline dönüşüp, bir takım terör örgütleri ya da grupların üzerinde oynadığı bir ülke haline dönüştürülüyorsa, bunu sorgulamamız lazım. Bir bakıyoruz ki, bir takım örgütlerin elinde sarin gazı bulunuyor Türkiye’de, kimyasal silah bulunuyor. Bunlar nasıl giriyor. Onun için devlet, devlet olmalı, devlet bu konuda vatandaşlarını koruyacak tedbirler almalı. Öyle bir güne geldik ki, bugün buradayız, Allah korusun biber gazı falan yoktur inşallah. Yani Allah korusun. Bu tablolar yakışmıyor. Sayın Başbakan dün millete hizmet yolunda ahkam kesiyor, işte Suriye’de meydana gelen olaylar, işte Arap Baharı diye oradaki karışıklıklardan bahsediyor, ama Türkiye’de meydana gelen bu karışıklılıkların sorumluluğu kime aittir, sorumluluk his edip burada bir vicdani muhasebe yapmıyor. Elini vicdanına koy. Devleti devlet adamı gibi yönetin. Maalesef Suriye’de ve başka ülkelerde yaşanan tablolar Türkiye’de yaşanır hale geldi. MHP olarak İstanbul’da bir gezi parkı, ağaçların olduğu bir yere bu yeşil alanın ortadan kaldırılmasına yönelik bir AVM kurulması ve bir rezidans uygulamasının doğru olmadığını ifade ettik. Bu konuda hassas olan insanlar, bunlarla ilgili, yeşil alanla ilgili demokratik açıdan tepkilerini ortaya koyarken, maalesef güç kullanımı, biber gazı, baskı, gece yarısı, çadırlar yakılıyor. Şimdi bu vatandaşlara, devlet zulüm etmez, zulüm etmemeli” dedi.
“Türkiye’yi bir şiddet sarmalına sokmaya kimsenin hakkı yoktur” diyen Vural, şunları söyledi:
“AVM kurulmasına yönelik bir iradeniz yok diyorsunuz. Peki 29 Nisan’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘burada AVM olacak, Rezidans’ olacak demedi mi? Bugün kalkmış Başbakan diyor ki, ‘AVM gibi bir kararımız yok’ diyor. Elini vicdanına koy, 29 Nisanda söyledi. 29 Mayıs’ta 3. köprünün temelini atarken, sen demedin mi ‘biz bu konuda kararımızı verdik, bu kararı işleyeceğiz, yerine getireceğiz, yok Gezi Parkı şöyle olmuş, böyle olmuş, eylem yapacaklarmış, dinlemeyeceğiz’ deyip, talimatı sen vermedin mi? Devleti yönetemiyorsun. Bu ülke maalesef geldiğimiz bu nokta da baskıcı, darbeci korku imparatorluğunu oluşturan bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu Ali kıran baş kesen zihniyetini, milletin tepesine vurmasını engelleyeceğiz. Biz gücümüzü, Genel Başkanımız gücünü, milletinden almıyor, tarihinden alıyor, kimliğinden alıyor, kardeşliğinden alıyor. Senin gibi biz cesaretimizi Yahudi cesaret madalyası alanlardan almadık. Başbakan ABD’ye gitti, BOP Eş Başkanlık makamında yeni talimatlar aldı, sonra gitti dedi ki, ‘Suriye konusunda, çok şeyler değişecek’ dedi, döndü, kendisi değişti. Beyzbol sopasının bu kadar hikmetimi var. Gerçekten katıra gücü yetmeyip, semerini döven bir zavallıya dönmüştür Başbakan. Maalesef ağacı korumak isteyen insanlara karşı, aşırı şiddet kullanarak toplumun gündemini tekrar değiştirdi. Amacı ve hedefi Recep Tayyip Erdoğan’ın uyguladığı politikaların sorumluluğunun üstünün örtülmesidir.”
(İHA)