BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İhraç edilen vekilin zor durumu

"Kanı bozuklar" sözü nedeniyle AK Parti'den kısa süreli uzaklaştırılan milletvekili Aydoğmuş ilindeki parti binasının açılışını uzaktan izledi.

Abone ol

"Kanı bozuklar sözü nedeniyle AK Parti'den kısa süreli uzaklaştırılan Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş ilindeki parti binasının açılışına izleyici olarak katıldı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem tarafından yapıldı. Açılışa geçtiğimiz günlerde AK Parti Çorum Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında iktidar karşıtlarını "kanı bozuklukla suçladığı" gerekçesiyle AK Parti Disiplin Kurulu tarafından 2 ay süreyle partiden ihraç edilen Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş da katıldı. Partiden ihraç edildiği için parti faaliyetlerine katılması yasak olan Milletvekili Aydoğmuş, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Milletvekili Aydoğmuş'un açılışa katılması ile ilgili görüşleri sorulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, "Ahmet Bey'in burada olması farklı. Burası halka açık bir yer. Parti disiplin kurulumuz iki arkadaşımızı parti çalışmalarından men etti. O süre bittiği durumda çalışmalara devam edecekler. Başka zamanlarda başka partili arkadaşlarımız da disiplin kuruluna sevk ediliyor" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas da, Ahmet Aydoğmuş'un Çorum'un milletvekili olduğunu belirterek, "Önemli bir siyasal merkez açılıyor. Bundan doğal bir şey yok. Geçici süre ile dinlenmeye alındı" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader ise, programın herkese açık olduğunu belirterek, açılışın siyasi bir çalışma olmadığını, diğer parti başkanları da dahil herkesin açılışa davet edildiğini kaydetti.