BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.432,65
HABER /  GÜNCEL

İhmal çukurunda haşlandı

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde seracılık yapan Naim Yeser, jeotermal pompa merkezinin onarımı sırasında açılan 70 derecelik sıcak su dolu çukura düşerek ağır yaralandı.

Abone ol

Yaklaşık 3 metre genişliğinde, 2 metre derinliğindeki çukur içinde dakikalarca kurtarılmayı beklerken haşlanan ve vücudunda 1'nci derece yanık olan Yeser, GATA'ya sevk edildi. Jeotermal A.Ş.'yi suçlayan Nail Yeser'in çalışma arkadaşı Cahit Özsümer, “Uyarılarımıza rağmen ne çukuru kapattılar, ne de güvenlik önlemi aldılar. Ancak bir insan ölümle pençeleşirken çukurun suyunu kesip, etrafına şerit çektiler'' dedi.

Olay, pazartesi günü saat 23.30'da Sahilevleri Caddesi, 10/10 Sokak, Köprübaşı Mevkii'nde meydana geldi. Eşinden ayrılan ve zaman zaman çiçek yetiştirdiği serasında yalnız yaşayan iki çocuk babası 51 yaşındaki Nail Yeser, gece birlikte çalıştığı arkadaşı Cahit Özsümer'le hava almak için dışarıya çıktı. Bu sırada seranın birkaç metre yakınında İzmir Jeotermal A.Ş.'ye ait Sahilevleri Jeotermal Bölge Isıtma Sistemi Pompa Merkezi'nin arkasında onarım için açılan ancak kapatılmayan ve içi sıcak su dolu iki metrelik çukura çamurda kayarak düştü.

Yaklaşık 15 gün önce borulardaki arızanın giderilmesi için açılan ve çevrede oturanların uyarılarına rağmen kapatılmayan, çevresinde güvenlik önlemi de alınmayan çukura düşen Nail Yeser, dakikalarca kurtarılmayı bekledi. Yardım çığlıklarına koşan arkadaşı Cahit Özsümer ve vatandaşların yardımıyla sıcaklığı 70 dereceyi bulan su içinden çıkartılan Yeser, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servisteki ilk müdahalenin ardından anestezi yoğun bakım ünitesine yatırılan Nail Yeser'in haşlanan vücudunun tamamında 1'inci derece yanık meydana geldiği bildirildi.

GATA'YA SEVK EDİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahalelerin 1'inci derece için yetersiz kalması üzerine Nail Yeser, dün öğle saatlerinde uçakla Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi. Nail Yeser'in ağır yanıktan dolayı konuşamadığı, hareket edemediği ve görme zorluğu çektiği öğrenildi.

UYARILARIMIZI DİNLEMEDİLER

Yaklaşık 3 yıldır birlikte çalıştığı arkadaşı Nail Yeser'in sıcak su çukuruna düşerek ağır yaralanmasına, Cahit Özsümer büyük tepki gösterdi. 15 gündür pompa merkezindeki çukurun kapatılması için mücadele ettiklerini söyleyen Özsümer, “Çevrede oturan ve gezmeye gelen vatandaşlarla birlikte yaptığımız başvurulara rağmen çukur kapatılmadığı gibi etrafında herhangi bir önlem de alınmadı. İçindeki su nedeniyle toprak yumuşamıştı. Arkadaşım karanlığın da etkisiyle toprak kayınca içine düşmüş. Olayın ardından suyun kesilmesi için vanaları kapatıldı, etrafı da şeritlerle çevirildi'' dedi.

Olaydan haberdar olduklarını söyleyen İzmir Jeotermal A.Ş. yetkilileri ise çukurun borulardaki onarımın sonuçlarının izlenmesi için açık bırakıldığını iddia etti.

Haber: Taylan Yıldırım
Kaynak: