BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İhlas Koleji judoda Balkan Şampiyonu

İhlas Koleji Judo Spor Kulübü sporcularından Fatma Gülsoy Balkan Şampiyonu, Şeyda Ballıoğlu’da Avrupa Beşincisi oldu.

Abone ol

İhlas Koleji bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren İhlas Koleji Judo Spor Kulübü sporcusu Fatma Gülsoy, Karadağ’ın Herzec Novi kentinde yapılan Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası’nda 36 kg.’da Balkan Şampiyonu oldu.

Elde ettiği bu şampiyonlukla Milli Takımın şampiyonada takım halinde birinci olmasında da büyük pay sahibi olan Gülsoy, bu önemli turnuvada altın madalya almaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. “Milli Takıma yükselmemde emeği geçen İhlas Koleji camiasına çok teşekkür ediyorum.” diyen Gülsoy, İhlas Koleji Judo Spor Kulübünden gelecek yıllarda da bir çok şampiyonun çıkacağına inandığını vurguladı.

Şeyda Ballıoğlu Avrupa 5.’si

İhlas Koleji Judo Spor Kulübü’nün bir diğer sporcusu Şeyda Ballıoğlu Çek Cumhuriyeti’nin Teplice kentinde yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda 40 kg.’da Avrupa Beşincisi oldu.

Turnuva’nın ilk maçında İsrailli rakibini yenen Ballıoğlu, ikinci turda Bulgar rakibine yenilerek final şansını kaybetti. Represaj mücadelelerinde Ukraynalı rakibini yenerek üçüncülük maçı yapma hakkını kazanan Ballıoğlu, üçüncülük maçında karşılaştığı Hollandalı rakibine yenilerek şampiyonayı 5. olarak tamamladı.

Uluslararası arenada alınan bu başarılar İhlas Koleji’nde de yankı buldu. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, uluslararası şampiyonalarda başarılı olan İhlas Koleji Judo Spor Kulübü sporcularını kutlarken, bu başarıların devamını beklediklerini söyledi.

İhlas Koleji’nin spora verdiği desteği her platformda dile getirdiklerini söyleyen Koç, “Biz bir eğitim kurumu olarak öğrencilerimizin başarılarında sporunda muhakkak bir rol oynadığı kanaatindeyiz. İhlas Koleji’nin spora verdiği desteğin diğer eğitim kurumlarına da örnek olmasını bekliyoruz. Sağlıklı ve başarılı bir neslin yetişmesi için spora ve sporcuya olan desteğimiz hiç azalmayacak.” diyen Koç, judonun yanı sıra basketbol, güreş, masa tenisi, voleybol ve karate gibi daha bir çok branşta çeşitli başarılara da imza attıklarını da vurguladı