BIST 10.072
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,26
HABER /  GÜNCEL

İhbarcı subaydan şok açıklama

İhbar mektubunun tam metnini yayınlayan Taraf gazetesi; bugün ihbarcı subayın şok açıklamalarına da yer verdi..

Abone ol

Taraf gazetesinin 12 Haziran'da "AKP ve Gülen'i bitirme planı" başlığıyla ortaya attığı haber gündeme bomba gibi düşmüştü.

Taraf; geçtiğimiz hafta Savcılığa gönderilen ihbar mektubuyla ilgili bugün yine şok etkisi yaratacak bir manşetle çıktı.

"Başbuğ biliyordu"  manşetli habere göre ihbarcı subay gazeteye şu açıklamayı yapmış.

İhbarcı subay şöyle diyor: "Belgeyi yalanlama çabası beni bu ihbar mektubunu yazmaya sevketti. Başbuğ'u belgenin aslını bulmak yerine alaycı bir üslupla kağıt parçası demesi onur kırıcıdır."

40 TORBA EVRAK YAKILDI 34 BİLGİSAYAR TEMİZLENDİ

Taraf; belgenin basına sızmasının ardından Genelkurmay'daki imha operasyonunu da ihbar mettubuna dayanarak şöyle kaleme aldı:

- Eylem Planı'nın Taraf'ta çıkacağı bilgisi Genelkurmay'a aynı gün sabaha karşı 04.30'da ulaştı. Önce planı hazırlayan Bilgi Destek Dairesi temizlendi. Kullanılan 6 bilgisayar silindi. Sonra 34 bilgisayar da özel programlarla tam 35 kez silindi.

- Bilgisayar temizliğini Org. Ergin Saygun'un özel sekreteri Kurmay Albay Uğur Berksun nezaret etti. Temizliği gerçekleştirenlerin adları ve silinen biglisayarların numaraları mevcut. Ayrıca 40 torba da evrak yakıldı.