BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İftar sofrasından olay mahaline

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi’ne bağlı ekipler, iftar veya sahur sofrasında bile kulaklarını telsizden ayırmıyo...

Abone ol

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi’ne bağlı ekipler, iftar veya sahur sofrasında bile kulaklarını telsizden ayırmıyor. Ekipler vaka ihbarının gelmesiyle yemeklerini yarıda bırakıp adrese gidiyor.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi’ne bağlı ekipler, 24 saat vatandaşa hizmet veriyor. Kaza, yaralama, düşme, kalp krizi gibi birçok vakaya müdahale eden 112 görevlileri, zaman zaman ihbara iftar veya sahur sofrasında yakalanabiliyor.
İftar veya sahur sofrasındayken bile kulaklarını telsizden ayırmayan ekipler, ihbarın gelmesiyle yemeklerini yarıda bırakarak, verilen adrese gidiyor.
Bayrampaşa 1 Nolu Acil Yardım İstasyonu’nda görev yapan Dr. Pınar Birgin, Ramazan ayı sebebiyle işlerinin daha zorlu geçtiğini belirterek, “Oruç sebebiyle insanlarımız biraz daha gergin olabiliyor. Sabır ve hoşgörü sayesinde işlerimiz zorluğunu yitiriyor. İşimizin verdiği güzel sonuçların etkisiyle Ramazan bizim için diğer günlerden farklı olmuyor. İftar saati vakamız çıksa da, hastamız olsa da ulaşmaya çalışıyoruz. İhbarlar iftar ve sahur arası daha fazla yoğun olabiliyor. İftar sonrası hastalıklar daha fazla ön plana çıkıyor. O zamana kadar gayretli bir şekilde idare ediyorlar. Ya da gün boyu aç kalan hastalarımız, iftar ile beraber ilaçlarını kullanıp sağlık ekiplerine başvurabiliyor” dedi.

“HASTA İÇİN GİTTİĞİMİZ EVDE İFTAR SOFRASINA DAVET EDİLİYORUZ”
İftar veya sahur sofrasında ihbar geldiği zaman hemen vakaya gittiklerini belirten Birgin, “Vakaları yerinde değerlendiriyoruz. Halkımız çok misafirperver olduğu için eğer hastalarının çok fazla aciliyeti yoksa, bizi iftar sofralarına davet edebiliyorlar. Biz her zaman işimizin önceliğine göre davranmaya devam ediyoruz. Sahur saati ihbar çok geliyor. En son nöbetimizde merdivenlerden inerken alt kat komşuları bize su ikramında bulundu” diye konuştu.
(İHA)