BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İETT arazisinde şok gelişme

Levent'teki İETT arazisi ihalesini kazanan Sama Dubai'nin bugün ödeme yapması gerekiyordu; ama..

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Levent’teki İETT arazisi ihalesini kazanan Sama Dubai Gayrimenkul A.Ş’nin Belediyeye verdikleri bir dilekçe ile ihale işlemlerinin açılan davalar nedeniyle konu açıklığa kavuşana kadar durdurulması talep ettiğini açıkladı.

İstanbul’un en değerli bölgelerinden Levent’teki İETT arazisinin 21 Mart’ta yapılan ihalesinde KDV dahil 1 milyar 152 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Dubaili El Maktum’un şirketi Sama Dubai’nin ihale sürecine göre bugün mesai saati bitimine kadar ödeme yapması gerekiyordu.

TOPBAŞ BEKLEYECEK

Bugün öğle saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Çok ciddi bir yatırım. Değerlendirmeyi kendileri yapacaktır. Biz de bu süreyi beklemek durumundayız" diye konuşmuştu.

Topbaş, "Herhangi bir sorun yaşanacağına inanıyor musunuz?" yönündeki bir soruya "Bilemiyorum. Bu ticaret, iş hayatı. İnsanlar özgür" yanıtını vermişti. Topbaş, “Bu arazi bizim için çok önemli bir kaynak teşkil edecek. Herhangi bir terslik olsa yine satacağız."