BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

İdrar yolundan çıktı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hastanın idrar yolundan yaklaşık 7 santim çapında patates büyüklüğünde bir ...

Abone ol

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hastanın idrar yolundan yaklaşık 7 santim çapında patates büyüklüğünde bir taş çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Aydın merkez Efeler ilçesinde ikamet eden Bekir Külleci, idrar yapmada yaşadığı sıkıntı şikayeti ile geldiği Adanan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde yapılan muayenesinde herkesi şaşırttı. Prof. Dr. Haluk Erol ve Dr. Alper Nesip Manav tarafından muayenesi yapılan Bekir Külleci’nin çekilen filminde idrar yolunda yaklaşık 7 santim ebadında patates büyüklüğünde bir taşa rastlandı. Başarılı bir operasyonla taş alınarak hasta sağlığına kavuşurken bu büyüklükte insan vücudunda oluşan taşın çok ender rastlanan bir vaka olduğu belirtildi.

“TAŞ ÇOK BÜYÜK OLDUĞU İÇİN KAPALI AMELİYAT YAPILAMADI”
Gerek böbrek, gerek safra kesesi ve mesane yolunda oluşan büyük taşlara rastladıklarını ancak bu büyüklükte oluşmuş bir taşa tıp tarihinde çok ender rastlandığını belirten ADÜ Tıp Fakültesi Üroloji Polikliniği hekimlerinden Prof. Dr. Haluk Erol, “Bu büyüklükteki bir taş ender rastlanan bir vaka idi. Oluşan taşın çok büyük olmasını nedeniyle ameliyatı kapalı değil açık yapmak zorunda kaldık. Çünkü kapalı ameliyatla bu büyüklükteki bir kütleyi çıkarmak mümkün olmayacaktı. Ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu. Taşın büyüklüğü bizleri de çok şaşırttı” diye konuştu.

“HATIRA OLARAK SAKLIYOR”
Mesane yolundan oluşmuş olan ve ameliyatla alınan taşı gördüğünde kendisinin de çok şaşırdığını belirten 61 yaşındaki emekli Bekir Külleci, “İdrar yapmada yaşadığım sıkıntı nedeniyle Adanan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldim. Çektirdiğimiz filmden sonra doktorlar çok şaşırdı. Meğerse çok büyük bir taş varmış. Ameliyatla alındı. Artık rahatladım. Ancak bu kadar büyük bir taş olacağını ben de tahmin etmemiştim. Çok ilginç gelen ve yıllarca içimde taşıdığım bu taşı hatıra olarak saklayacağım” dedi.
(İHA)