BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  GÜNCEL

İdil için flaş karar! Şırnak Valiliği duyurdu halk kaçıyor

İDİL ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon için son dakika kararı alındı. İdil ilçesinde bu geceden itibaren sokağa çıkmak yasak. Öğretmenlerin terkettiği İdil ilçesinde nüfus 30 binden 3 bine indi halk terkediyor.

Abone ol

CİZRE ve Silopi operasyonlarının ardından bu kez İdil ilçesinde PKK'ya yönelik temizlik operasyonuna start veriliyor. Şırnak Valiliği bugün son dakika gelişmeyi duyurdu, halk ilçeden kaçıyor.

Şırnak Valiliği'nin açıklamasına göre PKK'ya yönelik operasyon için bu geceden itibaren saat 23.00'da sokağa çıkma yasağı başlıyor.

İdil merkez ile birlikte Dirsekli köyünde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK operasyonunun sinyalini alan halk ilçeyi hızla terkediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

Şırnak Valiliği operasyonun startını veren sokağa çıkma yasağını şu açıklamayla ilan etti;

"16.02.2016 Salı günü (Bugün) saat 23:00' den itibaren, İlimiz İdil İlçe merkezinde ve Dirsekli Köyü'nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" açıklamasını yaptı.

HALK İDİL'DEN KAÇIYOR NÜFUS 30 BİNDEN 3 BİNE İNDİ

Cizre ve Silopi'nin ardından İdil ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon yapılacağı için halk ilçeyi terk etmeye başladı. Daha önce 30 bine yaklaşan ilçe nüfusu operasyon beklentisi ile 3 bin civarına indi.

İDİL ÖĞRETMENLERİ DE İDARİ İZİNLİ

Operasyon için hazırlanan İdil ilçesinde daha önce öğretmenlere öğretim yılının ikinci yarısı başlamak üzereyken 8-12 Şubat arasında İstanbul’da hizmet içi eğitim alacaklarına yönelik telefon mesajı gönderilmişti. Bu süre bitti ama bu kez de okul yöneticileri, öğretmenleri cep telefonlarından arayarak, ikinci bir emre kadar idari izinli olduklarını söyledi.

1200 öğretmen ilçeye dönmedi. TEOG sınavına hazırlanan 8’inci sınıfta okuyan 1000 ve YGS’ye hazırlanan 12’nci sınıfta okuyan 500 olmak üzere toplam 1500 öğrenci, Batman merkez ve Hasankeyf ilçesinde eğitimlerine devam edecek.