BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İddianamedeki çarpıcı delil

Ergenekon'dan tutuklanan yazar Ergu Poyraz'ın "çatlak ampul" kitabı, kapatma davası iddianamesine delil oldu.

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın Anayasa Mahkemesi’nde açtığı AK Parti’nin kapatılması davasının dosyasında çarpıcı bir delil olduğu ortaya çıktı.

Başsavcılığın Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu 17 klasörlük dava dosyasında, iddianamede yer verilmeyen bazı delillerin de yer aldığı biliniyordu. Davanın kabul edilmesinin ardından, AKP’nin aldığı dava dosyaları içinden ilginç deliller çıktı. Başsavcı Yalçınkaya’nın, Ergenekon üyesi olduğu iddia edilen yazar Ergun Poyraz’ın, “Patlak Ampul” adlı kitabını da deliller arasına koyduğu ortaya çıktı. Deliller arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan ile ilgili haberlerin de yer aldığı belirtildi.

Erdoğan ve Zapsu dava açmıştı

Poyraz, kapatma davasında delil olan kitabında, AKP’nin adının ve ambleminin nereden geldiği, Erdoğan’ın Yahudi kuruluşları ve CIA elemanları ile ilgili bağlantıları olduğunu, laik düzeni yıkmak için uğraştığı iddialarına yer veriyor.

Poyraz’a, Erdoğan 50 milyar, dönemin Başbakan başdanışmanı Cüneyt Zapsu 10 milyar liralık dava açmış, ancak bu davaları kaybetmişlerdi. Poyraz’ın “Refah’ın Gerçek Yüzü” adlı kitabı da RP’nin kapatma davasında belge olarak kullanılmıştı.

Poyraz’ın yayınlanmış “Hilafet Ordusundan Arap Kürt Partisine, Kanla Abdest Alanlar (Fethullan Gülen’le ilgili), Misyonerler Arasında Altı Ay Dünden Bugüne Hıristiyanlığın Ve Yahudiliğin Analizi, Musa’nın AKP’si, Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine, Musa’nın Gülü (Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili) ve Musa’nın Mücahiti kitapları” isimli kitapları da bulunuyor.

Temmuz’da tutuklandı

AKP, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili kitaplar yazan Poyraz, Ergenekon soruşturması kapsamında geçen yıl Temmuz ayında tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi’nde bulunan bir CD’de, Poyraz’ın, Jandarma İstihbarat Başkanlığı’ndan (JİTEM) ücret aldığına dair belgelerin yer aldığı iddia edilmişti. Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’na dilekçe vererek, Poyraz’ın polisteki sorgusu sırasında üst düzey bir yetkilinin, “Genelkurmay’ın mı, Jandarma’nın mı adamısın? Bunu açıkla seni hemen serbest bırakayım” dediğini ileri sürmüştü.

Erdoğan’ın Başmüşaviri de delil

Dava dosyasında yer aldığı ortaya çıkan ikinci önemli delil ise, Başbakanlık Başmüşaviri Yalçın Akdoğan’ın bazı yazıları oldu. “Ak Parti ve Muhafazakar Demokrasi” kitabında AKP’nin parti ideolojisini tanımlamak için kullandığı, “muhafazakar demokrasi” kavramını ilk kez kullanan Akdoğan, halen Yeni Şafak’ta “Yasin Doğan” takma ismiyle köşe yazıları yazıyor.