BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İddianamede adı geçen 14 futbolcu

Futbolda şike iddialarına yönelik iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Abone ol

Futbolda şike iddialarına yönelik iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 

Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin stadlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazı kolluk kuvvetlerine gönderilecek

Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Şike yasasına veto
Şike cezalarına indirim öngören yasayı Cumhurbaşkanı Gül, hangi gerekçelerle veto etti. Ayrıntılar için tıklayın...


Kulüpler; Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Manisaspor, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor, Giresunspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor.

İddianamede daha önce yöneticileri sorgulanan Galatasaray Kulübü ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmuyor.

Şike iddianamesinde futbolcular Mehmet Yıldız, Emenike, Ümit Karan, Sezer Öztürk, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin, Mustafa Ulaş Ortakaya'nın isimleri şüpheli olarak yer alıyor.

SERCAN GALATARAY'A GEÇTİ

Şüpheli sıfatı ile iddianamede yer alan futbolculardan birisi ise sezon başında Bursaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Sercan Yıldırım...

AKIN ÖNCE İTİRAF ETMİŞ SONRA DA YALANLAMIŞTI

Futbolda şike soruşturması kapsamında Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la oynadıkları maç öncesinde şike yaptığını itiraf eden İbrahim Akın, daha sonra mahkemede yalanlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Beşiktaş ile Kayseri'de oynadığı Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesinde Beşiktaş Yöneticisi Serdal Adalı ile görüşüp anlaştığı iddia edilen İbrahim Akın, şike soruşturması sırasında savcılık ifadesinde itiraflarda bulunmuştu.

Tutuklu bulunan İbrahim Akın, Avukatı Hakkı Kurtuluş aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. İbrahim Akın, 'şikeyi İbrahim Akın itiraf etti' şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldığını belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Savcılık sorgum esnasında soruşturma savcısı Mehmet Berk'in şike olayını itiraf etmem halinde tutuklanmayacağım yönündeki beyanları ve uygulamış olduğu psikolojik baskı nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul etmiş bulunmaktayım.

Emniyette vermiş olduğum ifadede açıkça reddettiğim hususların savcılıkta kabul edilmiş olmasını temel sebebi bahsetmiş olduğum psikolojik baskıdır. Konuyla ilgili itirazlarımı ve savunmamı yargılama aşamasında yapacağımı ve gerçek dışı iddiaların tamamını reddettiğimi saygılarımla kamuoyunun bilgilerine sunarım."

SÖZÜ EDİLEN FİNAL MAÇINDA AKIN NASIL OYNADI?