BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.410,93
HABER /  GÜNCEL

İçki masası oyunları

İçki masasında sohbet olur. Peki sohbet çıkmaza girdiğinde canı sıkılanlar ya da eğlenceli bir şeyler arayanlar ne yapacak?

Abone ol

İçki masasında oyun olur mu demeyin! Bu oyunlar eğlenceye eğlence katıyor...

İşte bir yandan içki içerken bir yandan da oynanabilecek beş eğlenceli içki oyunu:

YASAK HARF

Masada bir kişi oyunu yönetmek üzere seçilir. Yönetici, oyunda kullanılmamak üzere bir harf seçer ve soru sormaya başlar. Örneğin seçitiği harf “A” ise ve “İçinde A harfi olmayan içkiler sayılsın” demişse, masadakiler bu harfi kullanmadan içki adlarını seri bir şekilde sırayla söylemeye başlar. Harfi kullanan olursa yönetici konumuna geçer, ancak ceza olarak önceden belirlenen miktarda herhangi bir içkiyi içmek durumunda kalır.

FONDİP

Masadakiler iki ayrı takıma ayrılır. Her takımın yarışmacıları önlerine önceden belirlenen içkiyi alır ve “Başla” komutuyla birlikte sırayla fondip yapmaya başlar. Bardağındakini bitiren başının üstüne ters olarak koyar. Hangi takımın oyuncuları önce bitirirse yarışmayı o takım kazanır. Bu oyunda dikkat edilmesi gereken husus içimin hızlı olması sebebiyle bardakların küçük tutulması. Yoksa gecenin sonu gelmiyor.

KİBRİT KUTUSU

Bu oyun için gerekli elemanlar belli: Boş bira bardakları ve kibrit kutuları. Oyuna başlamadan ceza olarak hangi içkiden ne kadar içileceği belirleniyor. Daha sonra oyuncular birbirlerinin önündeki bira bardaklarına sırasıyla kibritleri atıyor. Başarısız olan oyuncu cezaya maruz kalıyor. Eğer iki kişi de başarılı olursa biri başarısız olana kadar atışlar devam ediyor. Kibriti bardağa ilk sokamayan da geçen turların sayısı kadar içki içmek zorunda kalıyor.

KÖPÜK

Şimdiki oyunu kapalı bir mekanda, özellikle takım elbise giyerken oynamamak iyi olur. Bir torbanın içine kişi sayısı kadar kutu bira konulur. Ancak biralardan bir tanesi konulmadan önce iyice sallanır. Sonra herkes sırayla bir kutuyu rastgele alır. Biralar açıldığında şanssız olan köpük banyosu yapar ve elindeki birayı fondip yapma cezası uygulanır.

KULE

Bu oyun biraz riskli. Bir içkinin üstüne bir bardak altlığı, sonra onun üstüne bir içki ve bir bardak altlığı daha koyarak bu şekilde kule oluşturuluyor. Ancak kuledeki içki sırası şu şekilde olmalı: En üstte tekila, onun altında votka, daha sonra cin-tonik, kırmızı şarap ve en altta da bira. Zar da oyunda önemli bir etmen. Çünkü sırayla zarlar atılıyor ve her altı sayısını atan kulenin üstündeki içkiyi içiyor. Peşpeşe altı atanın durumu pek iç açıcı olmuyor haliyle.