BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı öldürülen terörist sayısını açıkladı

İçişleri Bakanlığı, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de öldürülen teröristlerin sayısını açıkladı. Bölgede operasyonlar devam ederken gün içinde yaşanan çatışma ve operasyonlarda toplam 46 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde teröristlerle çatışma çıkmış çatışmada 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit olmuştu. Gün içinde Şemdinli'de 19, Tunceli'de 9, Şırnak'ta 11 terörist etkisiz hale getirildi. Akşam saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26'ya yükseldi. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Gün içinde yaşanan çatışma ve operasyonlarda toplam 46 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken hareketlilik sürüyor.

IRAK'IN KUZEYİNE KAÇARKEN ÖLDÜRÜLDÜLER

Hakkari Şemdinli'nin Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalışan teröristler hava ve keşif vasıtaları ile tespit edildi. Operasyonda 19 PKK'lı terörist öldürüldü. 

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre gün içinde yaşanan çatışma ve operasyonlarda toplam 46 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştü

Şemdinli şehitlerinin isimleri ne kimlikleri belli oldu mu?