BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanı Alman mevkidaşına iletti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlemesine ilişkin, “Türkiye’de Milli İstihbarat Teşkilatımız Müsteşarlığı ile A...

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlemesine ilişkin, “Türkiye’de Milli İstihbarat Teşkilatımız Müsteşarlığı ile Alman istihbaratı arasında görüşmeler başladı. Bu sorun ele alınıyor, çözümü için çalışılıyor” dedi.
İçişleri Bakanı Ala, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile bir araya geldi. Gölbaşı Vilayetler Evi’nde yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ala ve Maiziere, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlemesiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Ala, “Bu konuyu da ele aldık. Ben Sayın Bakana da ifade ettim, bu dinlemeler kabul edilemez. Kendisiyle de mutabakata vardık. Zaten istihbarat birimlerimiz, Dışişleri Bakanlığımız da açıkladı. Bu konuyu çözmek için görüşmelere başladılar. Türkiye’de Milli İstihbarat Teşkilatımız Müsteşarlığı ile Alman istihbaratı arasında görüşmeler başladı. Bu sorun ele alınıyor, çözümü için çalışılıyor” diye konuştu.

KONUK BAKAN
Bakan Maiziere ise soruya şöyle cevap verdi:
“Son haftalarda konu edilen husus ile ilgili olarak Türk hükümetinin tabi ki soruları, düşüncelerini anlayışla karşılıyorum. İstihbarat denildiği zaman kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşılan bir çalışma değil. Basın toplantısında da bu konuların açık bir şekilde konuşulması da mümkün değil. Dün ve bugün yaptığım görüşmelerde şöyle bir mutabakata vardım. İstihbarat sorumluları başkanlarımız çabuk, hızlı bir şekilde bir araya gelerek bu şekilde bu sorunun gündemden kalmasını sağlayacak.”
Bir gazetecinin “Şampiyonlar Ligi kurasında Galatasaray, Borussia Dortmund ile eşleşti. Fakat bu noktada Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye futbol takımlarının Almanya’da yapmış olduğu maçlarda şiddete yönelik ağır yaptırımları vardı. Galatasaray’ın Borussia Dortmund ile yapacağı maçta alınacak güvenlik önlemleri olacak mı?” sorusuna ise Maiziere, “Futbol dendiği zaman bu tarafsız olma durumunu bir yerde koruyamıyorum. Benim fanatik bir şekilde Dortmundlu olduğumu bilirler. Almanya’da şiddet uygulamaya meyilli futbol taraftarları var. Bu maç için de ister Almanya’dan, ister Türkiye’den kim takımının maçını izlemeye geliyorsa kapımız açık” yanıtını verdi.
(İHA)