BIST 10.471
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.436,03
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Şahinden sır açıklama

Gölbaşı'daki cephanelik Elkatmış için sürpriz olmadı. Kayıp silahlarla ilgili bakın İbrahim Şahin neler söylemiş?

Abone ol Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'tan çarpıcı açıklamalar. Elkatmış, Şahin'in o yıllarda kayıp silahlarla ilgili itirafta bulunduğunu ancak 'devlet sırrı' diyerek silahların nerelere gönderildiğini söylemediğini anlattı.

Gölbaşı'nda yapılan kazılarla ilgili CNN Türk'ün yayınına telefonla katılan Elkatmış, şunları söyledi:

"Susurluk Komisyonu Araştırmaları sırasında bunları biliyorduk. Çünkü o tarihlerde kamuoyunun hatırlayacağı gibi kayıp silahlardan söz ediliyordu.

Nitekim kayıp silahların menşei İsrailli bir şirketten alınan silahlardı. Bunlar o zaman Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'e teslim edildi. Oraya kadar geldik.

Çünkü bir takım silahlar Emniyet'in kuvvet kayıpları diye bir kayıt varmış orada gözükmüyordu. 'Kendisine nerede?' diye sorduğumuzda Şahin,

'silahları ben aldım evet bendedir. Yalnız nereye verdiğimizi söyleyemeyiz. Çünkü bunlar devlet sırrı' dedi. Orada kesildi, nereye verildiğini tespit edemedik, tabi bir tanesi Susurluk'ta Mercedes'te bulundu.

Daha sonra Batmangates diye bilinen tebir edilen Batman olaylarında yine birtakım silahlar dışarıdan alındığını havalanından askeri uçaklarla geldiğini ve dağıtıldığını gördük.

O zaman kimse sahip çıkmadı buna. Batman Valisinin üzerine yıkılmaya çalışıldı. Başka bir nedenle tutuklandı, mahkum oldu.

Kayıp silahlar vardı. İşte böyle gömülü yerlerden çıkıyor. Köprü altlarından, ırmaktan, barajlardan, gecekondulardan çıkıyor. Kesin bir şekilde ordu ve emniyetin elinde ne kadar silah var ne kadarı var iyice araştırılmalı.."