BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,53
HABER /  GÜNCEL

IBM liderlikte farkı açıyor

Gartner’ın en son raporuna göre IBM, uygulama entegrasyonu ve middleware yazılımları pazarındaki lisans gelirleri bazındaki liderliğini, farkı açarak sürdürüyor.

Abone ol

IBM, orta katman (middleware) teknolojisine yıllardan beri yaptığı kapsamlı yatırımın meyvelerini pazardaki liderliğini güçlendirerek topluyor. Bağımsız pazar araştırmaları şirketi Gartner’ın en son raporuna göre, IBM 2004 yılında da lisans gelirleri sıralamasında dünyanın bir numaralı uygulama entegrasyonu ve orta katman yazılımları satıcısı olma konumunu güçlendirerek sürdürdü.

Gartner, IBM’in uygulama sunucuları, entegrasyon yazılımları araçları, portallar, kompozit uygulama platformu kümeleri gibi bütün önemli orta katman alanlarında bir numaralı satıcı olduğunu ortaya koydu. Söz konusu yazılımlar arasında, Pazar lideri IBM WebSphere platformu başı çekiyor. “Pazar Payı: Uygulama Entegrasyonu, Middleware ve Portal Yazılımları, 2004” adlı araştırmanın sonuçlarına göre:

• IBM, uygulama entegrasyonu ve orta katman yazılımları pazarındaki liderliğini pazar payını artırarak güçlendirdi.
• Uygulama sunucuları ve entegrasyon yazılım kümeleri lisans gelirlerindeki birinciliğini, rakipleriyle aradaki farkı açarak korudu.
• Dünya çapında portal lisans gelirlerindeki liderliğini güçlendirdi.

IBM Yazılım Grubu, Uygulama ve Entegrasyon Orta Katman Yazılımları Genel Müdürü Robert LeBlanc, konuyla ilgili olarak, “Uygulama entegrasyonu ve çok sayıdaki işlemin yönetimi, bizim ‘on-demand business’ olarak adlandırdığımız sürekli değişken koşullarda çalışan şirketler için büyük önem taşıyor. Bu alandaki liderliğimizi teknolojiye yaptığımız yatırıma borçluyuz. Pazar oluşturucu teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: www.sirkethaberleri.com