BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

IBM KidSmart doğu illerinde

IBM KidSmart Okul Öncesi Eğitim Projesi, Türkiye'nin doğusunda anaokullarına yerleştirilmesiyle devam ediyor

Abone ol

IBM KidSmart Okul Öncesi Eğitim Projesi, MEB ile IBM Türk'ün seçtiği ve Türkiye'nin doğusunda yer alan illerde bulunan 52 anaokuluna 104 ünite yerleştirilmesiyle devam ediyor.

İstanbul ve Ankara'da başlatılan proje kapsamında, ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 12 yeni ile KidSmart üniteleri kuruldu. IBM, projenin 2. etabıyla birlikte, çocuklara bilgi ve iletişim teknolojilerini öğrenme konusunda avantaj sağlamayı hedefleyen programa, 1999 yılından bu yana 106 milyon doların üzerinde yatırım yapmış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan IBM Türk Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Burçak Semerci, "2009'da, Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle; Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Van'a KidSmart ünitelerimizden yerleştirdik. Çocukların gözlemleme ve kavrama yeteneklerini geliştiren bu üniteler; mantıksal, mekansal ve matematiksel düşünme becerisi oluşturmalarını sağlıyor. Böylesine inandığımız bir proje çerçevesinde çocuklara bir fayda sağlayabilmiş olmak, gerçekten çok gurur verici. IBM olarak, 10. yılını kutladığımız 2010'da ve daha sonrasında da KidSmart Okul Öncesi Eğitim projemizi sürdüreceğiz." dedi.

Ekim 2008'de işbirliği protokolünün imzalanmasıyla başlayan projenin ilk etabında, seçilen anaokullarındaki öğretmenler eğitildi, okullara 50 KidSmart ünitesi kuruldu. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da bulunan 25 anaokuluna teslim edilen 50 üniteden yaklaşık 3.500 çocuk faydalandı. Proje; bilgisayarın okul öncesi eğitimle bütünleştirilmesini, öğretim ve öğrenim planlamasının ayrılmaz bir parçası olmasını amaçlayan ünitenin yaygınlaştırılması, özellikle yoksul yörelerdeki okullarda kurulması hedefleniyor.

IBM’in 1999 yılında başlattığı program kapsamında, 60 ülkede yer alan 20.000 okula 40.000 KidSmart Okul Öncesi Eğitim Programı Ünitesi bağışlandı ve 100.000 öğretmen eğitildi. IBM tarafından kritik öneme sahip okul öncesi eğitiminin desteklenmesi amacıyla geliştirilen KidSmart Okul Öncesi Eğitim Programı, Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 28 dilde sunuluyor. Uygulama, Avrupa’da 2000 yılında 9 ülkede kullanıma sunuldu; bu sayı 4 yıl içinde 23 ülkeye ulaştı. Avrupa’da halen 500.000 çocuğun yararlandığı 14.000 KidSmart Okul Öncesi Eğitim Programı Ünitesi bulunuyor. Program, bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla, öğretimi zenginleştirmeyi ve öğrenimi geliştirmeyi hedefliyor.