BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.439,38
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hyundai iki yeni model ile Cenevre'de

Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı'nda iki yeni modelini tanıtıyor.

Abone ol

Hyundai, bu yıl 84.sü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda iki yeni modelinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Kore ve Amerika pazarlarında önemli başarılara imzasını atan Yeni Genesis’in Avrupa prömiyeri yapılırken aynı zamanda markanın geleceği hakkında ipuçları sunan hidrojen yakıt hücreli Intrado Concept’in de dünya lansmanı gerçekleştirildi. Birbirinden iddialı yeni modellerin yer aldığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda Hyundai ayrıca güncel ürün gamındaki Türkiye’de üretilen yeni i10 ve i20 başta olmak üzere i30, ix25, ix35, i40 ve Santa Fe gibi modellerini sergilerken, motorsporları fanatiklerini heyecanlandıran i20 WRC yarış otomobilini de özel hazırlanan bir stand üzerinde ziyaretçilerin karşısına çıkardı.

Yeni Hyundai Genesis’in detaylarını otomobilin Detroit’te yapılan dünya lansmanı ile sizlere sunmuştu. Cenevre’de ilk defa karşımıza çıkan Intrado Concept’in detayları ise otomobilin tanıtımı ile birlikte açıklanmış oldu.

Hyundai, geliştirdiği yeni nesil konsept modeli Intrado sayesinde de yepyeni bir tasarım anlayışı gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yıl Hyundai Motor Grubu’nun Baş Tasarımcısı olarak göreve başlayan Peter Schreyer’in ilk Hyundai konsepti olarak öne çıkan Intrado, markanın gelecekte izleyeceği yol hakkında da ipuçları sunuyor.

Koreli üreticinin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen konsept otomobil, en son teknoloji kullanılarak geliştirilmiş malzemeler kullanılarak üretildi. Yeni konsept, markanın evrim geçirmiş tasarım dilinden esintiler sunarken aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bir bakış açısı getiriyor. Intrado’da kullanılacak olan yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell’in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu konseptle birlikte gelecekte daha hafif ve daha gelişmiş platformlar kullanacağını vurgulayan Hyundai, araçların içerisindeki bazı donanım ağırlıklarının azaltılarak daha ekonomik yakıt tüketimleri elde edilebileceğinin de altını çizmiş oluyor. 0’dan 100 km/s hıza 8.0 saniyede çıkan Intrado’nun maksimum hızıysa fabrika tarafından 180 km/s olarak veriliyor.

Intrado, geleceğin yakıt teknolojilerini bünyesinde barındırarak 36 kWh’lık Lityum-iyon bir pil kullanıyor. Yeni nesil hidrojen yakıt hücreli konsept Intrado, deposundaki hidrojen sayesinde 700 kilometrelik bir menzile de sahip oluyor. Hidrojen yakıt hücreli kardeşi ix35 Fuel Cell gibi egzozundan sadece su çıkaran otomobil, markanın çevreye karşı gösterdiği duyarlılığı bir kez daha kanıtlamış oluyor. Geliştirilmiş performansına ek olarak Hyundai Intrado, düşük ağırlık ve verimli güç aktarımı sayesinde de daha fazla ekonomik bir tüketim sergiliyor. Konsept otomobilin ilerleyen dönemlerde karşımıza ix25 modeli olarak çıkabileceği de söylentiler arasında.