BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce'yi kim teselli etti?

Seçim sonrası yaptığı cemaat eleştirisiyle tepkileri üzerine çeken Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında kendini teselli eden şeyi yazdı.

Abone ol

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce uzunca bir zamandır gündemden düşmüyor. Cemaate yönelik eleştirileriyle adeta hedef haline gelen Gülerce kendini teselli eden 2 yol olduğunu söylüyor. 


Bu sıkıntılı günlere rağmen Gülerce'yi teselli eden yollardan birisi makul çoğunluktaki talebin yükselmesi. Diğeri ise yeni neslin açtığı yol. 

İçinde bulunduğumuz süreç için "Şimdi, 45 yılın muhasebesini yapıyorum; bize ne oldu böyle, diyorum." yorumunu yapan Gülerce geçmiş yıllarda çekilen acılara rağmen farklı kesimlerle görüş ayrılıkları olduğunu fakat düşmanlık olmadığını ifade ediyor. 

BU SÜREÇTE 2 YOL AÇILDI

Tesellim var ve umutlarımı yeşertiyor. Tesellim şudur; bütün yozlaşmalara, gerilimlere, kutuplaşmalara, karakter suikastlarına rağmen iki güzel yol açıldı. 

Biri, derin fay hatlarının tahribatına rağmen, toplumsal uzlaşma, demokratikleşme, konumlarımıza saygı adına makul çoğunluktaki talebin yükselmesi… 

Bu umudumu artıran asıl saik ise ikinci güzel yoldur. O yol, yeni neslin açtığı yoldur. Bizim kuşaktan daha hoşgörülü, daha iyi yetişmiş, sağlıklı bir demokrasi için daha samimi bir nesilden bahsediyorum. Dünyayı tanıyan, önemseyen, bizleri üçe beşe katlayacak donanıma sahip bu gençleri 40’lı, 50’li yaşlarda hayal ediyorum. Onlar bambaşka bir Türkiye’yi yükseltecekler. 

Umudumuz olan yeni nesli gözbebeğimiz gibi korumalıyız.