BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce Ahmet Hakan'ı öyle bir yerden yakaladı ki

Hüseyin Gülerce Ahmet Hakan polemiği tam gaz sürüyor. Gülerce, hükümet FETÖ kavgasındaki Ahmet Hakan'ın eski yazılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ile Hürriyet yazarı Ahmet Hakan arasındaki düello sertleşiyor. "İtirafçı" suçlamasına Gülerce, arşiv yazılarıyla yanıt verdi.

Darbe girişimi sonrası alevlenen FETÖ itirafçıları kavgasında ilk topa giren Ahmet Hakan oldu. "İtirafçıların yedi ortak noktası" başlıklı yazısında itirafçılara ağır şekilde yüklendi. Tepkisi gecikmeyen Gülerce ise hedefindeki ismi "sinsi FETÖ'cülükle" suçladı.

Eleştiriye Ahmet Hakan, önceki gün "itirafçının kralısın Hüseyin Gülerce" başlıklı yazısıyla yanıt verdi. Söz sırası bu kez Gülerce'ydi.

Eski defterleri açan yazar, "Ahmet Hakan darbeyi biliyor muydu?" başlıklı yazısında, muhatabının tartışma konusu olacak eski köşe yazılarını okurlarıyla paylaştı.

Gülerce, önce Ahmet Hakan 24 Aralık 2015’te, “Fethullah’ın yaptığına ‘darbe’ diyebilir miyiz?” başlıklı yazısından bir bölüme yer verdi:

"FETHULLAH'IN SİLAHLI GÜCÜ FALAN YOK"

“17/25 Aralık olayı için ‘darbe’ diyemeyiz. Hatta ‘darbe girişimi’ bile diyemeyiz. Neden? Böyle bir darbenin gerçekleştirilmesi için ‘silahlı güç’ şart. Oysa Fethullah’ın silahlı gücü falan yok. Böyle bir darbenin gerçekleştirilmesi için ‘tank, top, jet’ falan şart. Oysa Fethullah’ın savcısı, yargıcı, polisi falan var ama tankı, topu, jeti yok...”

Gülerce'nin paylaştığı yazılar bununla sınırlı değildi elbette. 7 Şubat 2012'deki MİT krizine kadar uzanan yazar, o döneme ilişkin hükümet-FETÖ kavgasında Ahmet Hakan'ın bazı yazılarını böyle  aktardı:

AHMET HAKAN: 'CEMAATÇİ YAPILANMA' FALAN DİYEREK BİR YERE VARILAMAZ

“Bürokrasideki ‘Cemaatçi’ yapılanma” falan diyerek bir yere varılamaz, çünkü bunun da kanıtlanabilir bir tarafı yok. (16 Şubat 2012)

“MİT Müsteşarı’nızı teslim etmediniz özel yetkili savcılara...

MİT Müsteşarı’nıza kıyamıyorsunuz da generallerinize, gazetecilerinize, bilim insanlarınıza, siyasetçilerinize, belediye başkanlarınıza nasıl ve neden kıyıyorsunuz? MİT Müsteşarı’nızınki can da diğerleri patlıcan mı?” (20 Şubat 2012)

AHMET HAKAN: "CEMAAT" DAHA TUTARLI

“Son tartışmalarda... Bazen “Cemaatçi” oldum. Çünkü: “Cemaat” daha tutarlı, daha istikamet sahibiydi. (23 Şubat 2012)

“Siz bakmayın iktidarın olayları sadece ‘lobi, dış mihrak, faiz, BBC, CNN, büyük oyun, müthiş mayıs, kışkırtma, polis, destan, hesap, CHP, sivil darbe, Menderes’ gibi sözcüklere abanarak izah etmesi çabasına...

‘Gezi’, sessiz ve derinden de olsa dönüştürücü bir rol oynamaya devam ediyor. (27 Haziran 2013)

AHMET HAKAN: YENİ GÜNAH KEÇİSİ FETHULLAH GÜLEN

“Yeni günah keçisi: Fethullah Gülen. Dün “irtica” bahanesiyle yapılan “salla gitsin” tarzı operasyon haberleri, bugün de Fethullah Gülen için yapılıyor. Azıcık aykırı giden kim varsa... Bir anda tıpkı ‘Fethullah Gülen ve cemaati’ne yaptıkları gibi yapıyorlar. Şeytanlaştırıyorlar yani.” (5 Nisan 2014)

FETÖ'NÜN MİT TIRLARI KUMPASI

“Silah sevkıyatını bile ele yüze bulaştırmak... ABD tornistan etti. Bizimki hâlâ yangına benzin dökmekle meşgul... Hâlâ TIR’lara yüklediği silahlarla sonu gelmeyecek olan savaşa cephane taşımaya çalışıyor. (2 Ocak 2014)