BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.495,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'ten laiklere tokat gibi yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, laiklik örneği veren çevrelere bu örnekle seslendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik , "Bir memlekette demokrasi varsa oradaki farklılıklara tahammül etmek, farklılıkları zenginlik olarak kabul etmek zorundasınız" dedi.

Kuşadası Korumar Otel'de turizmci ve iş adamları ile yemekte bir araya gelen Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye karması olan AK Parti'nin uç ideolojik platformlarda siyaset yapmadığını söyledi.

HAYAT TARZINA MÜDAHALE NİYETİMİZ YOK

AK Parti 'nin 2002 yılından beri iktidarda olduğunu, bugüne kadar kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını vurgulayan Çelik, böyle bir niyetlerinin bulunmadığını kaydetti.

"Sizin dininiz size, benim dinim bana" diyen Çelik, "76 milyon vatandaşı ister Müslim, ister gayrimüslim, ister Sünni, ister Alevi, ister Türk, ister Kürt olsun eşit, hür, saygıdeğer vatandaşlar biliriz. İnsana insan gözüyle bakacağız, bizim duruş noktamız budur" diye konuştu.

Çelik, "İdeoloji insanı kör eder, aşk ve sevgi de nefret de kör eder. Hangi gözle baktığınız önemlidir. Bazılarına sorarsanız 'eyvah memleket elden gidiyor'. Cumhuriyet, Atatürkçülük, laiklik elden gidiyor. İçki yasakları getiriliyor. İnsanların hayat tarzına müdahale edilecek. Tek tip insanlar oluşturulacak gibi. Bu paranoyadan başka bir şey değildir" dedi.

TOKAT GİBİ YANIT

İnsana insan gözüyle bakacaklarını, duruş noktalarının bu olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"cAbdullah Gül , kendisi içki içmez. Fakat 'ben Cumhurbaşkanıyım, benim Cumhurbaşkanı olduğum ülkede hiç kimse içki içemez' dediğinde laikliğe aykırı olur. Fakat siz Abdullah Gül'ün içki içmediğini yadırgarsanız, sizin yaptığınız laikliğe aykırı olur. Laiklik dediğin herkesin kendi dininde hür ve eşit olması. Devletin de dinler karşısında eşit mesafede olmasıdır. Bir memlekette demokrasi varsa oradaki farklılıklara tahammül etmek, farklılıkları zenginlik olarak kabul etmek zorundasınız. Herkesi tek giyim, tek desen, tornadan çıkmış sopalar gibi olmasını istemek insanın tabiatına, demokrasinin tabiatına aykırıdır. Bir memlekette demokrasi varsa laiklik olmak zorundadır."

AK Parti'nin milli görüş partisi olmadığını belirten Çelik, "Anavatan'dan, CHP'den, MHP'den, DSP'den ve siyasete ilk defa AK Parti'de başlayan arkadaşlarımız var. Demokratik değerler platformunda siyaset yapan bir partiyiz. Bizi bir arada tutan uç ideolojiler değil, partimizin prensipleridir" diye konuştu.

Ekonomik anlamda Türkiye'nin önemli gelişmeler kaydettiğine işaret eden Çelik, sıkıntıda olan hiçbir sektör bulunmadığını söyledi. Turizmde sadece İstanbul'a yılda 7-8 milyon turist geldiğini bildiren Çelik, 2002 yılında 12 milyon olan turist sayısının 36 milyonu geçtiğini kaydetti.