BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.432,02
HABER /  GÜNCEL

Hurşit Tolon Kıbrıs'ta çözüm istedi

Çözüm isteyenleri hain olarak nitelemediğini belirten Tolon, hakça bir çözüm istediğini söyledi.

Abone ol

Ege Ordu Komutanı orgeneral Hurşit Tolon'un İzmir'de yaptığı konuşma sonrası başlayan tartışmalar gündemdeki yerini koruyor.

Hürriye'ten Fatih Alatylı, Tolon Paşa'nın sözlerini eleştiren yazısı üzerine dün Ege Ord Komutanı Altaylı'yı telefonla aramış.

Konuyu köşesine taşıyan Altaylı, Tolon'un kendisine Kıbrıs'ta çözüme karşı olmadığını bilakis hakça bir çözüm istediğini belirtiyor.

Altaylı Tolon Paşa'nın konuşmasını köşesinde aynen veriyor:

‘‘Ben kati surette çözüm isteyenleri hain diye tanımlamadım. Tam aksine ben Kıbrıs'ta adil bir çözüm isteyenler arasındayım. Çözümsüzlüğü savunmak mümkün mü? Bakın ben o gün ne diyorum, ‘Ver kurtul diyen haindir' diyorum. Çözüm Türkiye'nin lehinedir. Yanınızda oturan işadamı arkadaşınıza bu ülke adına teşekkür ederim, onca yatırımı için. Ama biliniz ki, ben de onun gibi düşünüyorum. Kıbrıs'ı tarafları memnun edecek ve haklarını yedirmeyecek bir biçimde en kısa sürede çözmeliyiz. Burada bir ayrı düşüncemiz yok. Ben sadece hiçbir hakkımızı korumadan Kıbrıs'ı verelim diyenlere çatıyorum.’’

Altaylı, Orgeneral  Tolon'un  Genelkurmay adına konuşmadığını da ima eden şu sözleri de dikkat çekici: 

‘‘Ben zaten orada bir konuşma yaptım diyemem. Köylülere hitap ediyorum. Bir anlamda köylülerle dertleşiyorum. Bu resmi bir konuşma değil. Bir açıklama değil. Bir hasbihal.’’