BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hurşit Paşadan ağır eleştiriler

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ''Türkiye, Lozan'ın rövanşını almak, isteyenlerin saldırısı altında" dedi..

Abone ol

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ''Türkiye, Lozan'ın rövanşını almak, Sevr'i hayata geçirmek isteyen dış kaynaklı saldırıların yoğun siyasi, ekonomik ve psikolojik baskısı altındadır'' dedi.

Emekli Orgeneral Tolon, Kocaeli Üniversitesince (KOÜ) düzenlenen ''Kuşatılan Türkiye'' konulu konferansta, Mustafa Kemal Atatürk'ün, siyasal yönetim olarak Cumhuriyeti benimsediğini, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu en ciddi sorunlardan birinin anti laik oluşumlar olduğunu ifade etti.
Tolon, şunları söyledi:

''Türkiye, Atatürk Cumhuriyetinin vazgeçilmez bir emaneti olan çağdaşlığın ilk şartı laiklikten her geçen gün uzaklaşmakta ve din eksenli bir yöne kaymakta. Hayatımız, kaderimiz, geleceğimiz, gençlerin geleceği bugün irademiz dışında ve kararlarına katılmadığımız yerli ve yabancı güçlerce yönlendirilmekte ve belirlenmeye çalışılmaktadır.''

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ
Türkiye'nin, AB'ye üye kabul edilmeyeceğini iddia eden Tolon, Türkiye'nin AB üyeliğinin, Lozan Antlaşması'nın iptalinden ve Sevr'in yeniden yürürlüğe konmasından geçtiğini ileri sürdü.
Tolon, şöyle devam etti:
''AB yolu nereden geçer? Kıbrıs'ın verilmesinden, Ermenilerin isteklerinin, Helen ve Rum Pontus soykırımın tanınmasından, patrikhaneden, ruhban okulundan, etnik dinsel ayrıcalıklardan, Güneydoğu sorunun kendilerince çözümünden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkisizleştirilmesinden geçer. Kısaca, Türkiye, Lozan'ın rövanşını almak, Sevr'i hayata geçirmek isteyen dış kaynaklı saldırıların yoğun siyasi, ekonomik ve psikolojik baskısı altındadır. 'Ver Kıbrıs'ı sonu açık olan AB müzakerelerini açalım' diyorlar.''

BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ
Hurşit Tolon, ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi'yle, yaşam sahası olarak Orta Doğu'yu yeniden şekillendirmek istediğini söyledi.
ABD'nin sahip olduğu petrol rezervlerinin ömrünün 12 yıl olduğunu savunan Tolon, şunları kaydetti:

''Bugün başında büyük dertler olan Irak ve çevresindeki petrol rezervleri 100 yıllık. ABD, halkının refah düzeyini, dünya halklarının refah düzeyinden üstün olarak görüyor. Zaten Irak'taki savaşın temel nedeni de budur. Demokratikleşme getireceklerini söylüyorlar. Demokratikleşme Suudi Arabistan'a, Katar'a, Sudan'a niye gelemedi? Bu ekonomik bir savaştır.''

ESKİ BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI YAZICIOĞLU
Eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu da ekonomik, siyasal, teknolojik bilgi birikimine rağmen 21. yüzyılda dünyada adil bir paylaşımın olmadığını vurguladı.

Küresel emperyalizmin dünyayı bir ''mezar'' haline getirdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyada 2.8 milyar insan 2 dolarla, 4 milyar insan 1.5 dolarla yaşamını sürdürüyor. Her yıl 40 milyon insan, 6 milyon çocuk açlıktan ölüyor. Ancak dünyada her yıl 3-4 trilyon dolar silahlanmaya harcanıyor. ABD'nin 2007 yılı bütçesi 404 milyar dolar. 2 milyon çocuk susuzluktan, kolera hastalığından ölmektedir. Oysa 10 milyar dolar olsaydı, bu çocuklar ölmeyecekti.'' Konferansın ardından Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Tolon ve Yazıcıoğlu'na plaket verdi.