BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  MEDYA

Hürriyet'ten Yılmaz Özdil açıklaması!

Yazısının yayımlanmaması üzerine "Özdil istifa etti" iddialarına Hürriyet bir açıklama ile yanıt verdi.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin köşe yazarlarından Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı gazetede yayınlanmadı. Yazının yayımlanmaması üzerine "Özdil istifa etti" iddialarına Hürriyet bir açıklama ile yanıt verdi. 

Özdil, "Başbakan Kim Olsun" başlıklı yazısında "Devlette devamlılık esastır, devlet dediğin babadan oğula'dır" diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ismini Başbakanlık için önermiş, ancak yazısı yayımlanmamıştı. 

HÜRRİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Hürriyet gazetesi bir açıklama ile "sansür"ü doğruladı. Hürriyet, İlkelerine uymayan yazıyı Özdil'in değiştirmediğini ve yazarın kendisinin yayımlanmamasını istediğini ileri süren açıklama, istifa iddialarıyla ilgili bir yorum ise yapılmadı.

Hürriyet'in internet sitesinde yayımlanan açıklama şöyle:

Yazarımız Yılmaz Özdil'in bugün yayınlanması gereken yazısında, Doğan Yayın İlkeleri'ne aykırı bazı ifadeler yer alıyordu. Ancak Özdil, değişiklik yapmak yerine yazısının yayınlanmamasını tercih etti. Okurlarımızla bu bilgiyi paylaşırız.

BERBEROĞLU GİTTİ MANŞETLERİ PATRON KONTROL EDİYOR

Diğer yandan, Enis Berberoğlu'nun Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifasının ardından Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın gazetedeki toplantılara katıldığı, sayfaları yayından önce kontrol ettiği, bazı haber ve yazıların değiştirilmasini istediği öğrenildi. Berberoğlu'nun beş yıl yürüttüğü genel yayın yönetmenliği işini patron olarak Vuslat Doğan Sabancı'nın fiilen üstlenmiş gibi bir görüntü doğduğunu belirtiliyor.