BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den AK Parti kongresine itiraz!

Erdoğan'ın başkanlığında gidilen kongrenin iptali için CHP, başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinin hükümsüz olduğunu iddia etti. Kongrenin iptali ve yapılmasının önlenmesi için idari tedbirin uygulanmasını isteyen Kart, bu amaçla Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapacağını söyledi.
 
Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, YSK'nin kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanması için ilgili birime göndermesi, bu sonuçları ve mazbatayı TBMM Başkanlığı'na ulaştırmasıyla birlikte saat 17.00 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti ile ilişiğinin kesilmiş, milletvekilliğinin düşmüş ve Başbakanlık makamının boşalmış olacağını savundu.
 
"GÖREVE DAVET EDİYORUM"
 
Anayasanın cumhurbaşkanı seçimi ve yemin aşamasıyla ilgili maddelerini anımsatan Kart, Cumhurbaşkanı Gül'ün yaşananlara sessiz kaldığını söyleyerek, göreve davet etti. Kart, "Bu kritik aşamada cumhurbaşkanının sessiz kalması inanılır, tasavvur edilir gibi değil diye konuştu."
 
"KONGRE HÜKÜMSÜZDÜR"
 
AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak 1. Olağanüstü Kurultayı'na değinen Kart, şöyle devam etti:

"AKP Genel Başkanlığı prosedürünün ne şekilde tamamlanacağı, Siyasi Partiler Yasası'nın 15. ve AKP Tüzüğü'nün 78. maddesinde düzenlenmiştir. AKP MKYK organının bugünden itibaren en geç 10 gün içinde kendi bünyesinden Genel Başkan vekilini seçmek zorundadır. Amir düzenlemedir. Bu prosedür yerine getirilmeden 27 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kongrenin yapılmasının yasal dayanağı yoktur. 27 Ağustos kongresine ilişkin tüm çalışmalar hükümsüzdür, yok hükmündedir."