BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  MEDYA

Hürriyet'te neler oluyor bir ismin daha işine son verildi

Hürriyet Grubu'nda birbiri ardına görevden almalar yaşanıyor. Dün Hürriyet yazarı Akif Beki'yle yollarını ayarın Hürriyet, bugün de DHA Genel Müdürlüğü'nü yürüten ve Hürriyet gazetesinde yazılarını sürdüren Uğur Cebeci'yi görevden aldı.

Abone ol

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Genel Müdürlüğü'nü yürüten ve Hürriyet gazetesinde yazılarını sürdüren Uğur Cebeci, görevinden alındı.

Cebeci'ye görevden alındığını dün Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın açıkladı. Ancak, Uğur Cebeci’nin Hürriyet gazetesinde haftada bir gün tam sayfa havacılık üzerine yazı kaleme alacağı öğrenildi. 

Dün Akif Beki’nin yazılarındaki eleştiriler ve Uğur Cebeci’nin görevden alınmasıyla başlayan sürecin devam edeceği gelen bilgiler arasında. Cebeci'ye gerekçe olarak "gençleşme" sunuldu.

Öte yandan, Uğur Cebeci, kurum içi yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı

"Değerli arkadaşlarım,

 Uzun yıllar zorlu günlerde birlikte çalıştık. Ama bütün zor zamanların üstesinden geldik. Sizin gazeteci olmanız sayesinde DHA Dünyanın güvendiği bir marka oldu. Doğru ve her şartta etik kurallara bağlı yayıncılık yaptık.. Toplam 40 yıllık habercilik hayatımı burada noktalıyorum.

DHA daha genç yönetimi ile çok daha başarılı olacaktır. Her şartta bana gösterdiğiniz anlayış ve sonsuz destek için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle çalışmaktan hep onur duydum. Eşleriniz ve çocuklarınızla mutlu bir hayat sürmenizi dilerim.”

Hürriyet, Akif Beki ile yollarını ayırdı mı?