BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  MEDYA

Hürriyet'in yeni uygulaması için fişleme iddiası!

Hürriyet'in internet sitesinin bugün geçtiği yeni uygulaması yine "fişleme" endişesi nedeniyle boykot edilen Passolig’e benzetildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Hürriyet gazetesinin internet sitesinin bugün geçtiği yeni uygulama sosyal medyada "fişleme" eleştirilerine hedef oldu. "Sosyal okur için sosyal habercilik" sloganıyla yola çıkan Hürriyet'in uygulaması yine "fişleme" endişesi nedeniyle boykot edilen Passolig’e benzetildi.

BİLGİLERİ PAYLAŞMAMA SEÇENEĞİ YOK

Hürriyet’in yeni uygulamasının ‘daha interaktif‘ ve ‘kişiselleştirilmiş‘ bir internet deneyimi iddiasına sahip. Ancak köşe yazılarını ve birçok haberi okuyabilmek için üyeliği zorunlu hale getiren yeni uygulama kullanıcalara ‘Bilgileri paylaşmama hakkı’ tanınmıyor. Hürriyet yeni uygulmasında kullanıcılardan isim, soyisim, e-posta adresi, doğum tarihi, cinsiyet ve yaşadıkları yere ilişkin bilgileri HurPASS isimli sistemle paylaşmalarını istiyor. Uygulama ile kimin hangi haberi okuduğu bilgisi gazetenin erişimine açılıyor.

"KENDİMİ FİŞLENMİŞ HİSSEDİYORUM"

Bu sistem, sosyal medyada Passolig uygulamasına benzetildi. Birçok okuyucu Twitter üzerinden hem Hürriyet’in hem de tanınmış yazarlarının hesaplarına, ‘Kendimi fişlenmiş hissediyorum‘ ve ‘Okurları fişlemenin sanal yolu‘ gibi mesajlar atıldı.

‘HurPASS‘ın benzetildiği Passolig uygulaması, Federasyon tarafından Sporda Şiddeti Önleme Kanunu çerçevesinde sezon ortasında apar topar hayata geçirilmiş ve taraftarları fişleyeceği gerekçesiyle tepki çekmişti. Passolig geçen hafta, ‘tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak amacıyla‘ mahkeme tarafından durdurulmuştu.

20140512-hurpass.jpg

HÜRRİYET YAZARINDAN ELEŞTİRİLERE TEPKİ: ABESLE İŞTİGAL

Twitter'daki eleştirilere yine Twitter'dan yanıt veren Hürriyet yazarı Melis Alphan "fişleme" iddiasına tepki gösterdi. "Hürriyet Sosyal'le ilgili bu fişleme suçlaması nereden çıktı anlamadım ama abesle iştigal" diyen Alphan eleştirilerin yersiz olduğunu savundu.

screen-shot-2014-05-12-at-3.06.21-pm.png

screen-shot-2014-05-12-at-3.13.28-pm.png