BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Bilardo Federasyonu başkanlığına Ersan Ercan seçildi

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa Ersan Ercan seçildi. Ercan, ilk proje olarak ‘Bilardo TV’...

Abone ol

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa Ersan Ercan seçildi. Ercan, ilk proje olarak ‘Bilardo TV’ kurulacağını söyledi.
Geçtiğimiz aylarda mevcut yönetimden rahatsızlık duyan delegeler, 78 imza toplayarak olağanüstü kongre kararı almıştı. Türkiye Bilardo Federasyonu’nun, dün Ankara Angora Otel’de gerçekleştirilen genel kurulunda 118 oyun 72’sini alan Ersan Ercan, 44 oy alan Kürşat Özdemir’i geride bıraktı ve yeni Bilardo Federasyonu Başkanı oldu.
Ersan Ercan, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, öncelikli hedeflerinin bilardo sporunun gerek görsel, gerek yazılı basın ile kamuoyuna tanıtmak, sevdirmek ve mevcut sporcuların çok daha kaliteli ortamlarda bu sporu yapmalarının önünü açmak olduğunu söyledi.

“KENDİ GELİRİMİZİ OLUŞTURMALIYIZ”
Federasyonun kendi gelirlerini oluşturması gerektiğini vurgulayan Ercan, “Televizyonların bilardoyu canlı yayınladığı, bu sayede milyonların bilardoyu konuştuğu günlere kavuşmak istiyoruz. Federasyonumuza ait bir ‘Bilardo TV’yi hayata geçirmek gibi birçok önemli projelerimiz de hazır. Türkiye’de Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan birçok sporcu var. Ama yeterli düzeyde tanıtım yapılamaması sebebiyle kamuoyu bu konuda yeterli derecede bilgilendirilemiyor” diye konuştu.

“HEYECAN VE BAŞARI GETİRECEĞİZ”
Başkan Ercan, Semih Saygıner gibi başarılı bir bilardocunun eski federasyonla anlaşmazlığından dolayı yıllarca spordan uzak kaldığını hatırlatarak, “Yeni dönemle birlikte Türk ve Dünya bilardosuna eskiden olduğu gibi büyük bir heyecan ve başarı getireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)