BIST 10.083
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Humus ve Hama'da şiddet olayları

Esad muhalifleri, ordunun Humus ve Hama kentlerine saldırı düzenlediğini öne sürüyor. BM Güvenlik Konseyi, Arap Birliği'nin planını görüşmek üzere biraraya geliyor.

Abone ol

Suriyeli muhalifler, Humus ve Hama kentlerinde güvenlik güçlerince düzenlendiği öne sürülen saldırılarda en az 40 kişinin öldüğünü söylüyor.

Humus'taki olayların perşembe günü meydana geldiği öne sürüldü.

Şam'da bulunan bir BBC muhabiri, rejimin başkentin yakınlarındaki isyancı bölgelerin kontrolünü kaybetmekte olduğu izlenimini aktarıyor.

Sakba semtinde öldürülen bir muhalifin cenaze törenine binlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi Suriye'deki durumu görüşmek üzere cuma akşamı biraraya geliyor.

Reuters haber ajansı da, Faslı diplomatların Arap ve Avrupa ülkelerinin hazırladıkları bir taslajk konusunda bilgilendirmek üzere Rus ve Çin heyetlerini ziyaret ettiklerini bildirdi.

Taslağın Arap Birliği'nin Esad'ın yetkilerini bir yardımcısına devretmesi çağrısını desteklenmesini içerdiği haberleri geliyor.

Rusya, şiddetin sona erdirilmesi için gündeme getirilecek ''yapıcı önerileri'' destekleyeceğini söylerken, yaptırımlara ve Suriye'ye yabancı müdahalesine karşı olduğunun vurguluyor.

Itar-Tass ajansı, Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, güç kullanma olasılığını tamamen dışlamadığı için yeni taslağı kabul edilemez bulduklarını söylediğini aktardı.