BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'la ilgili iddiaya Göksu'dan sert tepki

CHP'li Mahmut Tanal geçtiğimiz günlerde İstanbul Kadıköy’deki Fenerbahçe Orduevi’nde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için “özel bina” inşa edileceği iddiasını Meclis'te gündeme getirmişti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fenerbahçe Orduevi'nin yanında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a özel bina yapıldığını ileri sürmüş ve TBMM'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi vermişti. 

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Tanal'ın iddiası ile ilgili SüperHaber'e açıklamalarda bulundu. 

'Boş boş işlerle uğraşmasınlar'

İşte Göksu'nun Tanal'ın iddiasına verdiği cevap:

Mahmut Tanal dediniz de... Mahmut Tanal nerede bir eylem olsa oraya gider, ama Büyükşehir Belediyesi'nin önünde 'hak, ekmek, hukuk, adalet' diyen garibanların yanına hiç gelmedi. Bir sorar mısınız? Ne zaman FETÖ'cülerin bir eylemi var onu görürdüm, Zaman Gazetesi'nin önündeki eylemlerde Mahmut Tanal'ı görüyordum. Ama bir aydan beri Büyükşehir Belediyesi'nin önünde "Hak, hukuk, adalet" diyen garibanlar var onların yanında hiç görmedim Mahmut Tanal'ı.

Bu boş işlerle uğraşmasınlar. Fenerbahçe'de yapılan korumalı lojmanlar, konutlar Milli Savunma Bakanlığına yapılan, askeri üstteki komutanlarımız için yapılan korumalı konutlar ve normal lojmanlar. Korumalı konut olarak 13 daire yapılıyor. Villa, milla değil. İki tane apartman dairesi. Bir de 40 adet lojman yapıyoruz. Biz niye yapıyoruz? Çünkü bizim askeri alanla, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili protokolümüz var. Aldığımız arazi karşılığında oraya konut yapıyoruz ama bu normal, sıradan konutlar.

Hulusi Akar'ın şahsına ait değil yani? 

Sayın Bakanımızla ne alakası var. Bu, Milli Savunma Bakanlığının kendi projesi içerisinde komutanlarımız ya da komutanlarımızın ilgili misafirleri vs. Milli Savunma Bakanlığı çerçevesinde ordumuza, TSK'ya ait konutlar.