BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hulusi Akar'dan kritik Suriye açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz, yapılmasının imkan ve ihtimali yok" dedi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde herhangi bir terör koridoruna izin verilmeyeceğini söyledi. Akar, "Bunu hayal edenler varsa bu hayallerinden vazgeçsinler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun yapılmasının imkan ve ihtimali yok" diye konuştu.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri KomutanıOrgeneral Ümit Dündar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve diğer yetkililerle, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Fabrika Müdürü Albay Ferit Yüksel'den çalışmalara ilişkin brifing alan Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra yemekhanede işçilerle karavanadan yemek yedi.

"MİLLİLEŞME ORANI YÜZDE 69'LERE ULAŞTI"

Yemeğin ardından işçilere hitap eden Akar, sözlerine yapılan önemli çalışmalar dolayısıyla işçileri tebrik ederek başladı.

İşçilerin aynı azim ve kararlılıkla çalışarak dün olduğu gibi bundan sonra da ülke ve Türk Silahlı Kuvvetlerine katkı sağlayacağına yönelik inancını dile getiren Akar, savunma sanayisinde yerlileşme ve millileşme oranının yüzde 68'lere ulaştığına dikkat çekti. Bu konudaki çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini anlatan Akar, Sakarya bölgesinin savunma sanayi merkezlerinden biri olacağını, bununla ilgili kararların alındığını, bunun ilk somut göstergesinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelecek günlerde Karasu'da temeli atılacak fabrika olduğunu bildirdi.

"KAYIP SÖZ KONUSU OLMAYACAK"

Fabrikada üretilen ürünlerin özel sektörün dinamizmi ve bağlantılarından faydalanılarak dost ve müttefik ülkelere satılacağını vurgulayan Akar, Ar-Ge konusunda da asla geri gidilmeyeceğini, daha fazla yatırımla daha ileri gidileceğini söyledi. Bakan Akar, fabrikanın modernizasyonu için ilk etapta yaklaşık 40-50 milyon dolarlık yatırımın yapılacağını vurguladı.

"GİRİLMEZ DENİLEN YERLERE GİRDİK"

Terörle mücadelede "girilemez" denilen yerlere girilerek, "çıkılamaz" denilen yerlere çıkılarak önemli başarılar sağlandığını vurgulayan Bakan Akar, terörle mücadele faaliyetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

"BUNU HAYAL EDENLER VARSA VAZGEÇSİN"

Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde herhangi bir şekilde terör koridoruna izin vermeyeceklerine dikkati çeken Akar, "Bunu hayal edenler varsa bu hayallerinden vazgeçsinler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun yapılmasının imkan ve ihtimali yok. 'Ne yaparsınız' diye soracak olurlarsa cevabımız net, ölürüz. Biz bu yola ölürsek şehit, kalırsak gazi olmak için çıktık. Mücadelemiz ister ülkemizin doğu ve güneydoğusunda isterse Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. İnşallah milletimiz tek vücut olarak mücadelesini sürdürecek ve bu terör belasından kurtulacağız." ifadelerini kullandı.