BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar konuştu ABD'liler pek memnun kalmadı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kanada'da düzenlenen Halifax Güvenlik Forumu’nda konuşurken burada yaptığı konuşmada ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteği anlamlandırmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kanada'da düzenlenen Halifax Güvenlik Forumu’nda özellikle terör konusunda önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasını İngilizce yapan Orgeneral Akar, Suriye'de Amerika'nın terör örgütleriyle olan ilişkilerine de vurgu yaparak rahatsızlığını dile getirdi.

Terör örgütüyle mücadele için başka bir terör örgütüyle iş birliği yapmanın mantıksızlığına dikkat çeken Akar, teröristlere verilen silahların Türk vatandaşlarına döndüğünü belirtti. Akar'ın bu sözleri üzerine salonda bulunan Amerikalıların pek memnun kalmadığı gözlendi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH VERİLMESİ

Orgeneral Akar, terör örgütlerinin çatışma içinde alet olarak kullanıldığını kaydederek, "Bazı müttefiklerimiz, PKK’nın yandaşı ve eş değeri olan YPG ve PYD gibi örgütlerle iş birliğine gidip bunları her alanda desteklemiş ve savaş suçuna iştirak etmişlerdir. Ne yazık ki bazı müttefiklerimizin söz konusu terör örgütlerine silah temin ettiklerini görmek üzüntü vericidir. Buradaki silah ve cephaneler, Türk vatandaşları aleyhine kullanılmıştır." şeklinde konuştu. 

Terör örgütleriyle mücadelenin başka bir terör örgütü kullanılarak yürütülmesine anlam veremediklerine dikkati çeken Akar, "Herhangi etnik grup veya dini inanışın bir terör örgütüyle mücadele ettiğini ifade etmesi, kesinlikle mantık dışı bir kavramdır ve DEAŞ'ın İslamiyet'le hiçbir alakası bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.