BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hükümlülere hukuk dersi verilecek

Şanlıurfa'da avukatlar, hükümlülere ücretsiz hukuk dersi verilecek.

Abone ol
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şanlıurfa Barosu arasında imzalanan protokol kapsamında avukatlar, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülere ücretsiz hukuk eğitimi verecek.
 
Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Sinan Yaşar, protokol dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, farklı projeler aracılığıyla kurumun son iki yılda 600 kişiyi meslek sahibi yaptığını söyledi.
 
Baro ile yaptıkları protokol kapsamında da her ay denetim altında bulunan 100 hükümlüye eğitim vereceklerini belirten Yaşar, "çocuk hakları", "insan hakları", "cinsel istismar" ile "aile içi şiddet" konularında, avukatlar tarafından ücretsiz hukuk eğitiminin verilmesinin planlandığını kaydetti.
 
Yaşar, eğitimin faydalı olacağına inandıklarını vurgulayarak, "İşlenen suçun mağdurda ne kadar etki bıraktığına ilişkin suç işleyen vatandaşlarımızın vicdanlarını kanatma adına bu eğitimi düzenledik. İnşallah hedeflenen sonuca ulaşmış oluruz" dedi.
 
Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe de baroların insan haklarını koruyan ve demokrasinin güçlenmesine katkı sunan bir hukuk kuruluşu olduğunu dile getirdi.
 
Meslektaşlarının gönüllü olarak eğitimlere destek vereceğine dikkati çeken Delebe, suçun önlenmesi ve suçluların ıslahı konusunda bir insan hakları kuruluşu olarak üzerilerine düşen görevi yerine getirmek istediklerini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile Delebe arasında imzalandı.