BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten kayıp askerlerle ilgili çok sert açıklama!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kayıp askerlerle ilgili olduğu iddia edilen görüntülere çok sert tepki gösterdi. Bu konuda netleşmiş bir bilginin olmadığını söyleyen Kurtulmuş, görüntüleri yayınlayan medya kuruluşlarına ateş püskürdü.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş, kayıp askerlerle ilgili soru üzerine, "Bu video görüntüleri ile ilgili TSK ve MSB tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Video görüntüleriyle halka korku yaymaya çalışıyor" diye konuştu. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

TSK TARAFINDAN TEYİT EDİLMİŞ BİR BİLGİ YOK

Bu video görüntüleri ile ilgili TSK ve MSB tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMACI KORKU YAYMAK

Terör örgütlerinin amacı korku yaymaktı. Herhangi bir video yayınlayarak halkı paniğe sürüklemek istiyorlar.

AYAKLARINIZI DENK ALIN!

Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk asınlar. Özelikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir.

BU VATANSEVERLİK DEĞİL

Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak şekilde bir duyarsızlık içinde kimse olmasın. Çok şükür ulusal medyada bir dayanışma vardır.

AB'YLE İLGİLİ BAZI ALTERNATİF SENARYOLAR VAR

Türkiye ile AB arasında gümrük birliği müzakerelerinin yeniden başlatılması için neler yapılabilir bu konu Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Şu anda altertatif senaryolar var.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜYOR

MHP ile anayasa konusundaki görüşmeler başından beri şeffaf yürüyor. Baştan belirlenen prensipler çevresinde görüşülüyor. herhangi bir sapma söz konuısu değil. MHP Anayasa Paketi'ne destek vermeye devam edecektir.