BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten flaş Dilek Doğan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, DHKP-C operasyonunda vurulan ve dün akşam hayatını kaybeden Dilek Doğan hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

İSTANBUL Sarıyer'de DHKP-C'ye yönelik operasyon sırasında polis kurşunuyla ağır yaralanan Dilek Doğan dün akşam saatlerinde tedavi görüdüğü hastanede hayatını kaybetti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili konuştu. Soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Kurtulmuş, "bir kasıt varsa gerekli ceza verilir" dedi.

Kurtulmuş, Demirtaş'ı başarılı buldu, HDP'nin oy oranını açıkladı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dilek Doğan'ın, polis kurşunuyla yaralanması ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin herhangi bir tahkikatın devam edip etmediği sorusuna, bu konuda devam eden bir tahkikatın bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Dilek Doğan'ın, bir operasyon sırasında ev sahibi ile polis arasında yaşanan kargaşada hayatını yitirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Öncelikle arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Şundan milletimiz emin olsun; Bakın Şırnak'taki görüntüler... Bir terörist cenazesinin polis aracının arkasına bağlanarak çekilmesi. İlk gün söyledik herkes rahat olsun, arkasında kim varsa sorumlu kimse ortaya çıkar. Terörle mücadele sırasında aynı zamanda vatandaşların da can güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. İlk önceki olayda nasıl ki 3 emniyet mensubu soruşturma sonucunda açığa alındıysa soruşturma sonucunda bir kusur varsa hele hele bir kasıt varsa gerekli cezalar verilir, hiç kimse de bundan endişe etmesin."