BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hükümet Samsun'a ayrımcılık yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hükümetin Samsuna yaptığı yardımı Van'a yapmadığını iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Samsun’da sel mağdurlarının elektrik, su ve doğalgaz faturalarının belli bir süre tahsil edilmemesi yönündeki kararın doğru olduğunu, ancak bunun Van’daki depremzedeler yapılmadığını savunarak, ”Van depreminde Hükümet ayrımcı davrandı” dedi.

Tanrıkulu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Samsun’daki selin, TOKİ’nin bir ”çevre katili” olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Samsun’daki açıklamalarını anımsatan Tanrıkulu, sel felaketinden etkilenen vatandaşlardan 2 ay süreyle elektrik, su ve doğal gaz faturalarının tahsil edilmeyeceği kararını yerinde bulduklarını ifade etti.

HÜKÜMET AYRIMCI DAVRANIYOR

Ancak Van depreminde Hükümet’in ayrımcı davrandığını savunan Tanrıkulu, ”Bizler Van’a gittik ve oradaki durumu, Genel Kurul’da Meclis gündemine taşıdık. Van’ın afet bölgesi ilan edilmesi, depremden etkilenen yurttaşların elektrik faturalarının affedilmesi gerektiğini söyledik. Bu konudaki kanun teklifimizin doğrudan gündeme alınmasını talep ettik. Ancak iktidar, bu talebimizi kabul etmedi” diye konuştu.

Van’daki depremzedelerin, başta elektrik faturası olmak üzere ödeyemedikleri faturalarının, katlanmış bir şekilde karşılarına çıktığını, icraya varan bir sürecin yaşandığını belirten Tanrıkulu, ”Samsun’da yapılan doğrudur ama Van’da neden yapılmadı? Bu ayrımcı uygulamayı protesto ediyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, Meclis’in tutuklu milletvekilleri ile ilgili bir düzenleme yapmaktan kaçındığını, bunun da Meclis’in bir ayıbı olduğunu söyledi.