BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hükümet Kadın'dan İmralı desteği

Hükümet Kadın filminin başrol oyuncuları Sermiyan Midyat ve Demet Akbağ İmralı süreci hakkında konuştu.

Abone ol

Sermiyan Midyat, İmralı'da başlatılan sürecine destek verdi.

Sermiyan Midyat, "Barış süreci olağanüstü ve umutlandırıcı" derken; Demet Akbağ, "Bence artık herkesin istediği tek şey barış" diye konuştu.

'Hükümet Kadın' filminin başrol oyuncusu Demet Akbağ, senarist ve yönetmen Sermiyan Midyat, galanın yapıldığı Mova Park Alışveriş Merkezi'nde Mardinli sanatseverler ile bir araya geldi. Filmin yönetmen ve senaristi Sermiyan Midyat, 'Hükümet Kadın' filmde verdikleri mesajlarla barışa bir nebze de olsa katkı sunmanın gururunu yaşadıklarını, politika yapmamak için sanat yaptıklarını söyledi. Filmin barış süreci ve bunu anlatan bir hikaye olduğunu belirten Midyat, şöyle dedi:

BARIŞ SÜRECİ OLAĞANÜSTÜ VE UMUTLANDIRICIDIR 

"Bütün emeğimiz, hayata bakış açımız, o politikayı anlatan bir film. Ama mesajımızı tamamen eğlence, şamata ve o kardeşliği anlatan bir film ile vermiş olduk. Barış süreci olağanüstü ve umutlandırıcıdır. Bizlerin de bir nebze tuzu olsa bu çorbada, onur, gurur duyarız. Ben de Mardin Midyatlı olarak bundan daha da çok gurur duyarım. Umarım başladığı gibi yükselerek devam eder. Babaannemin hikayesi ile yola çıkarak, böyle bir filmi çevirdik. Bölgede ilk ve en anlamlı gala oldu. Filimde 2 bine yakın Mardinli oynadı. Mardinli, Midyatlılar oynadı. Mardin'de eş dost herkes kapılarını bize açtı" dedi.

HERKESİN TEK İSTEDİĞİ ŞEY BARIŞ 

Filmin başrol oyuncusu Demet Akbağ, başlatılan barış sürecinin kendisini çok umutlandırdığını belirterek, "Barış sürecinde çok umutlandık, bence artık herkesin istediği tek şey barış. Dileğimiz şehre daha büyük bir huzurun hakim olması. Ben bu kez barışın geleceğinden çok umutluyum. Herkes bu sürece destek olsun" dedi.

Filmde gerçek hayattan anlatılan karakterlerle, bölge kadının ne kadar eğitimli ve ileri görüşlü olduğunu gördüklerini anlatan Akbağ, şöyle konuştu:

"Bölge kadını hep töre ve cahillikle gündeme geldi. Aslında gerçek hayattan alıntılanan bu film, bunun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Daha 1950'li yıllarda Türkiye'nin parmak sayısını geçmeyen kadın yöneticisi varken, Midyat ilçemizin belediye başkanı bir kadındı. Bu da bölge halkının kadına verdiği değerin göstergesi."