BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hukukçu Bayhan Siverek için aday oldu

Avukat Ferhat Bayhan, Siverek belediye başkanlığı adaylığı için AK Parti'den aday adayı oldu. Babası da kendisi gibi avukat olan Bayhan, Ak Parti teşkilatlarındaki ve gençlik hareketlerindeki hizmet ve dava aşkını Siverek Belediye Başkanlığına taşımayı hedefliyor.

Abone ol

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ederken Ak Parti’nin adayları da netleşiyor. Temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları ile ilgili analizlerinin ardından Ak Parti Genel Merkezi’ndeki değerlendirme süreci de tamamlanmış olacak.

Yarış devam ederken Ak Parti içinde heyecanını yitirmeyen illerden Şanlıurfa bir hayli hareketli. Şanlıurfa’nın önemli ilçelerinden Siverek’teki 19 aday adayı arasında yer alan isimlerden biri de Avukat Ferhat Bayhan.

Ferhat Bayhan, Siverek’te gençlik hareketleriyle başlayan siyasi yaşantısını Ankara’da sürdürürken de Şanlıurfa’dan kopmamış, ilin meselelerini görev aldığı her platformda dile getirmiş ve Sivereklilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmiştir.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde doğduğu, büyüdüğü, sevdalısı olduğu Siverek’in Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ferhat Bayhan, Ak Parti teşkilatlarındaki ve gençlik hareketlerindeki hizmet ve dava aşkını Siverek Belediye Başkanlığına taşımayı hedefliyor.

FERHAT BAYHAN KİMDİR?

1989’da Siverek’te dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Siverek’te bitirdi. Üniversite eğitimi için Ankara’ya giden Ferhat Bayhan, burada lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

Bu esnada birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Büyük ve Güçlü Türkiye idealini her türlü siyasi mülahazanın üstünde tutan Ak Parti’de, Genel Merkez bünyesinde ve Ankara İl Başkanlığında farklı görevlerde bulundu. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Ak Parti Ankara İl yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Ferhat Bayhan, halen Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir. Evlidir.

BABASI DA AVUKAT

Ferhat Bayhan’ın babası da bir hukukçudur. Avukat Ferit Bayhan, Siverek’in sevilen simalarındandır. Eğitim ve insan hakları başta olmak üzere birçok alanda ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilenen Bayhan ailesinin birçok ferdi, Siverek’in siyasi ve sosyal hayatında etkin olan isimleri arasında yer almaktadır.