BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Huhne ve Pryce'a sekiz ay hapis cezası

İngiltere’de eski bakan Chris Huhne ve eski eşi Vicky Price adaleti yanılttıkları suçlamasıyla sekiz ay hapis cezasına mahkum edildi.

Abone ol

İngiltere’de eski bakan Chris Huhne ve eski eşi Vicky Price adaleti yanılttıkları suçlamasıyla sekiz ay hapis cezasına mahkum edildi.

Ceza, Liberal Demokrat Parti milletvekili olan Huhne'ın, 2003'te aşırı hız yaparken yakalanması üzerine ardından aldığı üç puanlık trafik cezasını eşinin üstlendiğinin ortaya çıkmasının ardından verildi.

Huhne'a başta dokuz ay ceza verildi ancak suçunu itiraf etmesi üzerine cezası sekiz aya indirildi.

Mahkeme başkanı Hakim Sweeney, eski çifte "Tüm bu süreçte yaşanan en iyi şey ikinizin de ortak suçunuz dolayısıyla adaletin önüne çıkarılmış olmanız" dedi.

Hakim, bu trajik durumun sorumluluğunun tamamen ikisine ait olduğunu söyledi.

58 yaşındaki Huhne'ın yardımcısı Carina Trimingham ile yaşadığı ilişki nedeniyle 26 yıllık evliliğini sona erdirmesi üzerine, Pryce, yıllar sonra çıkıp polise "gerçeği" anlatmıştı.

Hakim Pryce'ın eski eşine karşı seçtiği kozun tehlikeli bir koz olduğunu ve bu şekilde kendisinin de suç işlediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Huhne iki sene süren davanın geçen haftaki duruşmasında yalan beyanda bulunarak adaleti yanılttığını kabul etti ve 10 sene önce aracı kendisi kullandığı halde, cezanın karısına kesilmesini sağladığını açıkladı.

Bu bir dönem Liberal Demokratların lider adayları arasında yer alan eski Enerji Bakanı'nın siyasi kariyerinin sonu oldu.

Huhne, suçunu kabul etmesinin ardından kabinedeki görevinden istifa etmişti.