BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink'in avukatı isyan etti

Hrant Dink'in avukatı: DDK raporunun akıbeti belli değil

Abone ol

Hrand Dink'in avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün talimatı üzerine Dink cinayetine ilişkin hazırlanan Devlet Denetleme Kurulu raporu sonrası gelişmeleri eleştirdi.

Bakırcıoğlu, " Devlet Denetleme Kurulu 'nun ( DDK ) dava hakkında rapor hazırlamıştı. Raporda kamu görevlilerinin sorumlulukları tespit edildi. Rapor, kamu kurumlarının verdiği yanıtların esas alınmaması gerektiği, doğrudan kamu kurumları hakkında inceleme yapılması gerektiğini söylüyordu. O raporun üzerinden bir yıl geçti. Savcılık dosyasında bu işlemlerin yapılıp yapılmadığından bile haberdar değiliz. Eğer operasyon yapılmış olsaydı, bu operasyonlardan haberdar olacaktık" dedi.

Bakırcıoğlu, konu hakkında bir davanın açılmasının da söz konusu olmadığını söyledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in ölümünün 6. yıldönümünde yapılacak etkinlikler basına tanıtıldı. Beyoğlu'ndaki Cezayir Restaurant'ta yapılan basın toplantısına, kendilerine 'Hrant'ın Arkadaşları' ismini veren grup adına Çiğdem Mater, Garo Paylan, Zetnep Atamer ile Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu katıldı.

Tanıtım programında Hrant Dink'in arkadaşlarından Çiğdem Mater davanın süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Çiğdem Mater , "Geçtiğimiz yıl bizi en çık üzen gelişme, Yargıtay Hrant Dinkin katledilmesinin önünü açan 301 maddesini da onaylayan hakimlerden birinin Türkiye'de yeni kurulan Ombusmanlığın başına getirilmesi oldu" dedi.

DİNK DAVASI SONLANDIRILMIŞTI

Davadaki gelişmelere de değinen Mater, "17 Ocak'ta Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi Hrant Dink Davası 'nı sonlandırdı. Davanın sonunda hepimizin bildiği gibi 2 katilimiz ortaya çıktı. Aradan tam bir yıl geçti. Dün Yargıtay Başsavcısının mütalasını duyduk. Aslında bu 19 ocaklarda alışık olduğumuz gelişmelerden biri" diye konuştu.

Beyoğlu Cezayir Toplantı Salonu'nda 8 gün boyunca çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek program hakkında bilgi veren Mater, "Haftaya bu salonda 'Hrant Dink Operasyonu' adıyla bir sempozyum düzenleyeceğiz. Bu sempozyumda cinayetin öncesini, sonrasını, çeşitli tarafların cinayete nasıl baktığını ele alacağız. Gazetecilere, insan hakları çalışanlarına bu süreci hep takip eden sivillere söz vererek değerlendirme yapmak istedik. Bu şekilde hafızalarımızı tazeleyeceğiz. Bu programlarla yaptıklarımızı hatırlamak istedik" şeklinde konuştu.