BIST 10.935
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.511,23
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dinki anma töreni

Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 40. gününde çok sayıda sanatçının katılımıyla düzenlenen gecede anıldı.

Abone ol

Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 40. gününde çok sayıda sanatçının katılımıyla düzenlenen gecede anıldı. Dink'in çocukluğundan bu yana çektirdiği fotoğrafların gösterildiği slayt gösterisi ise, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Agos Gazetesi ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik, Beyoğlu'ndaki Yeni Emek Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gelirinin Karagözyan ve Kalfayan Yetimhaneleri'ne bağışlanacağı geceye Türkiye'nin kültürel renklerini temsilen çok sayıda sanatçı ve aydın
katıldı. Gösteri Merkezi'ndeki geceye Tunç Bayacıyan, Aylin Aslım, Cahit Berkay, Yaşar Kurt, Yavuz Bingöl, Nejat Yavaşoğulları, Kardeş Türküler ile Mor ve Ötesi gruplarının da aralarında bulunduğu çak sayıda seçkin davetli katıldı.

Gecede Sayad Nova Korusu Ermenice, Türkçe ve Kürtçe ezgiler eşliğinde Hrant Dink'in sevenleri için birbirinden güzel türküler seslendirdi. Yazar Vedat Türkali de günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Birbiri ardına sahneye çıkan sanatçılar birbirinden güzel eserleri seslendirirken, gecenin sonunda Dink'in fotoğraflarından hazırlanan slayt gösterisi sunumu yapıldı. Dink'in çocukluğundan bu yana çektirdiği fotoğrafların gösterildiği slayt gösterisi, son karesine kadar ayakta alkışlandı.

Geceye katılım için satılan 20 YTL değerinde biletlerden elde edilen gelirin, Karagözyan ve Kalfayan Yetimhaneleri'ne bağışlanacağı belirtildi.