BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Holmen iddialı konuştu

Fenerbahçe’nin yeni transferi Samuel Holmen, sarı-lacivertli takımın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.<br/>Yeni sezon hazırlı...

Abone ol

Fenerbahçe’nin yeni transferi Samuel Holmen, sarı-lacivertli takımın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Kamp Dinlenme Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’de yeni transfer Samuel Holmen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Holmen, "Güzel, ağır ve yorucu antrenmanlarla sezon hazırlıklarına başladık. Aynı zamanda çok eğlenceli ve mücadeleci antrenmanlar oldu. Takım arkadaşlarım beni güzel karşıladı. Bu takımın parçası olmak güzel. Şimdi ise Topuk Yaylası Tesisleri’nde hazırlıklarımız sürüyor ve harika bir tesis. İdmanlarda istekli ve yorucu olmasına rağmen eğlenceli geçiyor. Kahkahalarımız eksik olmuyor. Şimdiye kadar geçirdiğim 2 haftalık periyotun özeti bu şekilde” dedi.
Sezon içinde yaşanacak forma mücadelesinden de bahseden İsveçli futbolcu, "Büyük bir takımdayım ve bunun farkındayım. Bu takımda olan her oyuncu mücadele ediyor ve bu da artı etki yapacak. Hepimiz sarı lacivertli formayı giymek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU BENİM OYUN STİLİME ÇOK YAKIN"
İsveçli oyuncu, kendi oyun anlayışının Türk futbolu ile benzer olduğunu belirterek; "3 sene önce Türkiye’ye geldiğimde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük takımları tanıyordum. Bunların dışında da başka takım tanımıyordum ama zaman içinde hepsini tanıdım. Türk futbolu benim stilime çok yakın. Ben bu 3 senelik periyodun ardından oynayarak iyi seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Bu sayede de Fenerbahçe’ye geldim diyebilirim" dedi.
Fenerbahçe’ye geldiği günden beri adaptasyon sürecinde bir sıkıntı yaşamadığını kaydeden Holmen, "Gerek televizyondan, gerekse de takımlardan takip ettiğim kadarıyla takım arkadaşlarımı tanıyorum. Takımımızdaki her oyuncunun kariyeri ama ilişkilerimizde her zaman dostane bir şekilde ilerliyor. Sıkıntı yaşanmadan adaptasyon sürecini tamamladım. Takım arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum” diye konuştu.
Bir gazetecinin ’Türkçe konuşabiliyor musun’ sorusuna da, ‘Benim Türkçe çok kötü’ şeklinde Türkçe cümle ile cevap veren Holmen, "Birçok şeyi anlayabiliyorum ama konuşma aşamasında zorluk çekiyorum. Türkçeyi konuşmak zor geliyor ama bu sezon sonuna kadar kendimi geliştirip Türkçe konuşmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’ye ilişkin transfer sürecine de kısaca değinen Holmen, “Buraya gelirken Kennet Andersson ile konuşmadım, fikrini aldığım tek insan Webo oldu. 3 senedir buradayım ve özellikle Fenerbahçe’yi yakından tanıdım. Büyük bir kulüpteyim ve ne istediğini biliyorum. Bu nedenle nasıl bir kulüpte olduğumun farkındayım. Ben buraya kazanmaya geldim ve takımın da kazanmaması için sebep yok. Diğer takımların ne yaptığının önemi yok. Biz kazanma potansiyeli yüksek bir takımız" dedi.
Geçtiğimiz sezon ismi anılmasına rağmen Fenerbahçe dışında herhangi bir kulüple hiçbir şekilde konuşmadığını belirten başarılı oyuncu, “Benim tek yaptığım anlaşma Fenerbahçe ile oldu. Geçen sezon herhangi bir kulüple, bir ön anlaşma söz konusu olmadı. Oyun anlayışı itibariyle alandan alana geçen bir oyuncuyum, defansif açıdan agresif oynayarak takımıma katkı yapmaya önem veren bir oyuncuyum. Ayrıca hem sağ hem de sol ayakla oynayabiliyorum. Özellikle şu ayakla oynarım diyemem. Bu değişiyor” şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE TARAFTARI BENİ HEYECANLANDIRIYOR"
Fenerbahçe taraftarının takım üzerindeki pozitif etkisinden de söz eden İsveçli yıldız, “İBB’de az da olsa taraftar vardı ama Fenerbahçe taraftarı çok daha farklı ve bu taraftarın önünde olmak heyecan verici. Bunun için çok heyecanlıyım. Bu çok harika bir durum. Fenerbahçe’de olmak gurur verici” dedi.
Teknik direktör Ersun Yanal hakkında da değerlendirmede bulunan Samuel Holmen, "Geldiğim ilk hafta Ersun Hoca ile konuştuk. Kendisi benim nasıl bir oyuncu olduğumu biliyor. Karşılıklı beklentilerimizi söyledik. Kendisi beni İBB’den de takip ettiğini söyledi” diye konuştu.
(İHA)