BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Hollanda Türkiye'yi Robben ve Sneijder ile yıktı

Türkiye, Dünya Kupası elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Hollanda'yı ağırladı.

Abone ol

Büyük umutlarla çıktığımız Hollanda maçından maalesef yenilgiyle ayrıldık ve yine evimizde kaldık. Portakallar'ın ilk golü Robben'den diğer golü ise Sneijder'dan geldi. 
 
Abdullah Avcı'nın Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden istifa etmesinin ardından görevi devralan Fatih Terim, A Millilerin Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını 3'te 3 yaparak tekrar yeşertmişti.

Avcı'nın milli takımdan ayrıldığı Ağustos ayında FIFA dünya sıralamasında 58'inciliğe kadar gerileyen Türk Milli Takımı, Terim ile üst üste kazanılan maçlar sonrasında uzun süre sonra yükselişe geçti ve Eylül ayı değerlendirmesinde 49'unculuğa çıkmıştı.

Andorra, Romanya ve en son Estonya karşısında alınan galibiyetlerle grupta ikinci olma umudunu kazandıran Terim ve öğrencilerinin son umudu Hollanda maçıydı. Fakat bu kritik mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Millilerimiz Brezilya'ya veda ettiler.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Arjen Robben, 47. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Holanda bu skorun ardından grup lideri olarak Brezilya vizesini aldı.

Bu yenilgiyle birlikte 16 puanda kalan ay yıldızlılar grubu ikinci sırada bitiremedi ve play-off oynama şansını kaçırdı. Macaristan'ın da Andorra'yı yenmesiyle birlikte A Milli Takım D Grubu'nu 4. sırada noktaladı. 

TÜRKİYE: 0 - HOLLANDA: 2 

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Olegario Benquerença,  Ricardo Jorge Ferreira Santos, Joao Ferreira Dos Santos (Portekiz)

Türkiye: Volkan Demirel, Semih Kaya, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 74 Cen Tosun), Umut Bulut, Arda Turan, Mehmet Topal, Olcan Adın (Dk. 56 Gökhan Töre, Burak Yılmaz (Dk. 56 Olcay Şahan), Ömer Toprak

Hollanda: Cillessen, Janmaat, Vlaar, Indi (Dk. 46 Bruma), Blind, Clasie, Lens (Dk. 89 Depay), Fer, Van Persie (Dk. 46 Kuyt), Sneijder, Robben

Goller: Dk. 8 Robben, Dk. 47 Sneijder

Sarı kartlar: Dk. 25 Indi, Dk. 41 Blind, Dk. 51 Janmaat (Hollanda), Dk. 33 Hasan Ali (Türkiye)

MİLLİ TAKIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN