BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  DÜNYA

HİZBULLAH’TAN İSRAİL’E GÖZDAĞI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’i gözdağı vererek, Suriye’den "oyunu değiştirecek silahlar" almaya hazır olduklarını söyledi. <br...

Abone ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’i gözdağı vererek, Suriye’den "oyunu değiştirecek silahlar" almaya hazır olduklarını söyledi.
İsrail, bu hafta Suriye’ye düzenlediği hava saldırısının, Hizbullah’a yönelik gelişmiş silah sevkiyatını önlemek amacıyla düzenlediğini duyurmuştu.
Nasrallah dün akşam yaptığı konuşmada, İsrail’e seslenerek "Saldırınızın amacı, Hizbullah direnişinin güçlenmesini önlemek ise, Suriye direnişe, (Hizbullah) daha önce görmediği türden sofistike silahlar temin edecektir" ifadesini kullandı.
Nasrallah, "Suriye’yi Hizbullah’a yönelik bir silah koridoru olarak görüyorsanız, Suriye, bu silahlı direnişe verecektir. Bu, oldukça stratejik bir karardır" dedi.
Konuşmasında, Suriye’nin Hizbullah’a silah sevkiyatı yaparak İsrail saldırılarına dolaylı olarak cevap verebilecek durumda olduğunu kaydeden Nasrallah, Hizbullah-İsrail çatışmasını işaret ederek, bu silahların temini durumunda bölgedeki güç dengesinin değişebileceğini vurguladı. Hizbullah lideri ayrıca, Golan Tepeleri’ndeki direnişin yanında olduklarını belirterek, Suriye’ye gerektiğinde askeri destek sağlayabileceklerini ifade etti.
(İHA)