BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14

Hisse Senedi Yatırımı Tavsiyeleri

Hisse senedinden kar edemiyorum...

İyi günler Özlem Hanım,

Ben ufak tefek hisse senedi almak için çaba ediyorum. Ama aldıktan sonra bu aldığım hisse senedini işleyemiyorum. Yani kendi düşüncemce kar edemiyorum. Fazla bir ilgim de olmuyor. İşim gereği yatırımlarımla ilgilenemiyorum. Halka arzlarda hisse alıp kar yapmak istiyorum, ama sonuç olmuyor, tavsiyeleriniz ne olur acaba?

Musa

Merhaba Musa,

İMKB’ ye yatırım tavsiye ettiğim bir araç. Hisse senedi konusunda uzmanlık, zaman, tecrübesi olmayanlar için hisse senedine dayalı yatırım fonunu tavsiye ediyorum. Ama burada zaman önemli. Sen ne zaman aldın ne kadar sürede kar bekliyorsun?

Hisse senedi alarak bir şirkete ortak oluyorsun. Bu nedenle gelişeceğine inandığın bir sektör ve firma olmalı. Şirketlerin yatırım ilişkileri bölümünü arayarak şirket hakkında bilgi alabilirsin. Arkadaş tüyolarına göre hareket etme.

Sabır önemli bir konu, hisse senetlerinde uzun dönem beklemek gerekiyor. Yatırım yaparken sana tavsiyem, ne zaman satacağına ÖNCEDEN karar ver.

1.Fiyat

2.Olay

3.Tarih

YATIRIMIN MAKBUL OLANI SANA ve HEDEFLERİNE UYGUN OLANI! Unutma önemli olan çok para kazanmak değil, parayı doğru yönetmek. Sabret sabret sabret. Yabancılar ortalama bir yıl biz ise bir ay tutuyoruz hisse senetlerini.

Gelişmeler konusunda bana mail at.

Sağlık, sevgi ve para ile kal,

 Özlem Denizmen